Policisté krátce před sobotní desátou hodinou večer obdrželi na tísňovou linku hlášení o autě odstaveném v levém pruhu na dálnici D8 na 7,5 kilometru ve směru na Prahu. Muži se pravděpodobně rozhodli řešit situaci s porouchaným autem a vystoupili z něj. „Srazilo je osobní auto, které předjíždělo dodávku v pravém jízdním pruhu,“ upřesnila mluvčí středočeských policistů Barbora Schneeweisová.

Muži utrpěli vážná zranění. „Jedna osoba byla s poraněním hlavy a mozku letecky transportována do Ústřední vojenské nemocnice. Druhý muž utrpěl tržnou ránu na hlavě, odřeniny v obličeji a stěžoval si na bolest nohou. Sanitkou byl převezen do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady,“ řekla mluvčí středočeské záchranky Monika Nováková. Ta se zmínila ještě o třetí zraněné osobě, která byla s pohmožděným kolenem dopravena do Fakultní nemocnice Bulovka.

Nehoda na pražském okruhu poblíž sjezdu na dálnici D5.
Na Pražském okruhu se srazila dvě auta. Zraněné museli vyprostit hasiči

Uzavřený byl nájezd Exit 9 směr Praha. Okolnosti nehody policie vyšetřuje.

Podobný případ se stal na začátku března na dálnici D6 na 6,5 kilometru ve směru z Prahy na Karlovy Vary. Nejprve se tu srazila dvě osobní auta. Nehoda se obešla bez zranění, nicméně následně jeden z řidičů vystoupil do dálnice. To se mu stalo osudným. Projíždějící řidička jej srazila. Vozidla následně skončilo na střeše mimo dálnici.