Týden pro hasiče z Kralup nad Vltavou začal pondělním výjezdem do Velvar, kde se auto po smyku zaseklo na železniční trati. Naštěstí nešlo o rychlíkovou trať, ale o dráhu, kde jezdí pomalejší motoráky. Nehoda se obešla bez zranění.

Před patnáctou hodinou hasiči mířili do kralupského Lobečku, kam je lidé přivolali kvůli přimrzlé kachně. Tu hasiči po vysekání z ledu předali kladenské záchranné stanici pro zraněná zvířata.

Druhý den kralupští hasiči vytahovali z vody desetiletého chlapce.

„Na sídlišti Hůrka spadl do potoka. Naštěstí se nezranil, ale byl v šoku,“ konstatoval velitel mělnické hasičské stanice Zbyněk Štajnc a dodal, že hasiči při záchraně chlapce použili speciální obleky do studené vody. Chlapce zabaleného do termofolie pak odvezli na stanici, kde si ho vyzvedli jeho příbuzní.

Středeční odpoledne patřilo výjezdu neratovických hasičů do Měšič, kde se srazilo osobní auto s nákladním. Při střetu se podle Zbyňka Štajnce lehce zranili tři pasažéři.

Bez zranění se naopak obešla nehoda kamionu a dodávky, k níž došlo následující den na dálnici D8 u Zlosyně. Všichni cestující byli po příjezdu hasičů z vozů venku.

Po sedmnácté hodině profesionálové z Kralup a jejich kolegové z Velvar zasahovali v Černuci. V zanedbaném komíně rodinného domu vzplanuly saze. Hasiči plameny uhasili vhazováním suchého písku do komína a majiteli zakázali komín používat až do provedení revize.