Konkrétně se jednalo o první červencový pátek a u tamní benzinky MOL se kolem 20. hodiny stala bouračka, po níž byl přivolán i vrtulník se záchranářskou posádkou. „Dvacetiletý řidič osobního vozidla VW Golf černé barvy jel ve směru od Mělníka směrem na Neratovice-Byškovice. Před ním jelo stříbrné BMW,“ přiblížila známé okolnosti policejní mluvčí Markéta Johnová.

Bouřka. Ilustrační foto
Bouřky hledají, kde zase udeří. Když to přijde, může být zle

Policisté dále vědí, že se se golf dostal do smyku – přičemž vyjel mimo komunikaci a vrazil do sloupu elektrického vedení. „Náraz byl tak silný, že sloup přerazil,“ upřesnila Johnová. S dodatkem, že těžce zraněného řidiče transportoval do nemocnice vrtulník. K tomu, jak přesně se nehoda stala, by policisté uvítali postřehy svědků – a pomohly by jim i poznatky o tom, jak jelo auto před ní. Ideální by byly záznamy z palubních kamer.

„Policie žádá svědky, aby se ozvali dopravním policistům na jejich telefonním čísle 725 067 127. Svým svědectvím by pomohli osvětlit průběh nehody a dobu těsně před ní,“ uvedla policejní mluvčí. S dodatkem, že volat je samozřejmě možné i na linku 158.