Nehoda si vyžádala zranění  
Mlčechvosty – Dopravní nehoda na silnici číslo 16 směrem z Mělníka na Slaný u Mlčechvost si vyžádala dvě zranění. Srazila se tam tři osobní auta. Jeden ze zraněných musel být převezen do nemocnice s poraněním krční páteře. Lehce zraněná žena s pohmožděným kolenem transport do nemocnice odmítla a zůstala na místě srážky. Záchranáři měli v péči i šestiměsíčního kojence, u kterého ale shledali, že je v pořádku a není nutný jeho převoz do nemocnice.

Nafta znečistila rondel  
Klecany – Mělničtí hasiči museli likvidovat vylitou naftu na kruhovém objezdu v Klecanech. Podle velitele mělnických hasičů Zbyňka Štajnce unikly pohonné hmoty z projíždějícího kamionu a znečistily jednu polovinu komunikace. Nafta na silnici mohla způsobit vážnou dopravní nehodu, proto musela být ze silnice odstraněna sorbentem.

Zraněnou řidičku vezli do nemocnice
Líbeznice – Dopravní nehoda na křižovatce v Nádražní ulici si vyžádala jedno zranění. Po srážce dvou osobních aut musela být jedna z řidiček převezena s lehčím zraněním sanitkou do nejbližší nemocnice.

Kvůli obědu shořela digestoř  
Kostelec – Požár v rodinném domě způsobila nehlídané jídlo na plotně. Plameny pohltily nejen kastrůlek s obědem, ale shořela i digestoř a poničeno bylo i okolí sporáku. Majiteli se podařilo vše uhasit ještě před příjezdem hasičů. Podle šéfa mělnických hasičů Zbyňka Štajnce byla příčinnou požáru nedbalost majitele.

Linky do centra nepojedou  
Mělník – Během mělnického vinobraní nebudou do centra města jezdit autobusy. Vzhledem k tomu, že není technicky možné zajistit průjezd autobusů hromadné dopravy centrem podle stanovených jízdních řádů, autobusy budou zajíždět pouze na autobusové nádraží. Od čtvrtka 14. září od 18 hodin do neděle 17. září do 24 hodin nebudou zastávky Zádušní, Tyršova, Karlovo náměstí, Poliklinika a Fibichova nijak obsluhovány. V pondělí ráno již bude město pro autobusovou dopravu průjezdné jako v běžný pracovní den.

Ilustrační foto.
Krimi mix z Mělnicka

Týden je ve znamení hub  
Mělník – Houbám se letošní rok na Mělnicku příliš nedaří. Nejen milovníci houbaření si ale tento týden mohou užít houby alespoň v Regionálním muzeu Mělník. To bude hostit hned dvě houbařské akce. První z nich je přednáška Stanislava Tutka, která se pod názvem Houby české tajgy uskutečnila ve středu. A dnes bude otevřena dvoudenní osvětová výstava mykologického kroužku. „Ta je určena dětem ze základních škol, ale ve čtvrtek bude v čase od 15 do 17 zpřístupněna i veřejnosti,“ zve zájemce o houby mykolog Jaroslav Malý.

Voda zpozdila kolaudaci  
Kralupy – Začátek školního roku ztrpčují rodičům žáků ze Základní školy Generála Klapálka nedokončené rekonstrukce. Ředitelka školy Michaela Gleichová musela z důvodu zpožděné kolaudace jídelny vyhlásit na třetí školní den volno. „Bylo nutno udělat nový rozbor vody. Poté by měl následovat zkušební provoz a závěrečná kolaudace,“ vysvětluje mluvčí radnice Aleš Levý. Rodiče se strachují i o vývoj opravy chodníku. „Chodníky budou hotové v průběhu září. Firma, která je realizuje, zajistí zpřístupnění do školy Generála Klapálka, i do školy 28. Října, kde je realizovaný obdobný projekt,“ slibuje Levý. 

Mezi jmény vede Jakub  
Mělník – Jakub a Dominika jsou nejčastějšími jmény, která dali rodiče dětem, narozeným v srpnu v porodnici mělnické nemocnice. Ve druhém prázdninovém měsíci přišlo v Mělníku na svět sto patnáct dětí, čtyřiapadesát děvčátek a třiašedesát chlapečků. Dokonce mezi nimi byla i dvoje dvojčata. Nejvyšší porodní váhou bylo přes čtyři a čtvrt kila, nejnižší necelé dva kilogramy. Mezi neobvyklými jmény, která rodiče dali svým potomkům, byla například Jasmína a Amélie nebo Damián a Břetislav.

Soutěž už zná své vítěze  
Kralupy – S posledním prázdninovým dnem byla ukončena soutěž pro všechny příznivce fotografování a sociální sítě na Instagramu. Do soutěže bylo zařazeno dvanáct fotografií a celkový počet „lajků“ činil 413 započitatelných hlasů. Na prvním místě tak umístila Andrea Bubancová se 72 hlasy, druhý skončil Karel Marný s 53 hlasů a třetí místo získala Anna Bartoňová s 39 hlasy.

Účastníci Kába Cupu se dočkali odměny
Účastníci Kába Cupu vyrazili na Slavii