Před sedmou hodinou byly záchranné složky přivolány k Tehovu nedaleko Říčan na Praze-východ, kde se čelně střetla dvě auta; jedno z nich po nárazu skončilo mimo komunikaci. Silnice mezi Tehovem a Strašínem byla během zásahu uzavřena, okolnosti srážky zůstávají v šetření policie. Hasiči z Říčan se museli postarat také o úklid vozovky: bylo třeba zasypat uniklé provozní kapaliny.

Nehoda nákladních aut zablokovala Jižní spojku.
VIDEO: Nehoda kamionů uzavřela Jižní spojku. Řidič pak jel v koloně protisměrem

Policisté ve středních Čechách dopoledne zaznamenali poněkud větší počet nehod než obvykle; z hlediska následků však žádná z nich nebyla mimořádná. Neobvyklý byl před půl desátou incident nákladního vozidla přepravujícího beton, s nímž se v obci Olovnice na Mělnicku utrhla krajnice, a domíchávač se převrátil na bok. Beton, který se vyléval do přilehlé zahrady, bylo třeba přeložit do náhradního auta. V místě události v Kralupské ulici řídili policisté provoz kyvadlově.

Na dálnici D1 pak před půl jedenáctou poněkud omezila průjezd ve směru na Prahu hromadná nehoda u Vráže nedaleko Komorního Hrádku, kousek od motorestu Naháč na Benešovsku, jež si vyžádala jedno lehké zranění. Na dálničním kilometru 30,7 se srazily tři osobní vozy a jeden nákladní automobil. Dvěma pruhy však místo zůstalo průjezdné.

Nehoda. Ilustrační foto.
Muž se zákazem řízení odpálil do stromu cizí auto