A hasiči před polednem na twitteru potvrdili, že výjezdů k dopravním nehodám bylo v uplynulých hodinách víc než obvykle; mezi jejich zásahy figurují třeba i Těchařovice na Příbramsku či Újezd na Berounsku, kde se bylo třeba postarat i o uvolnění komunikace. Po poledni se naopak dostavil až nečekaný klid, kdy bez záznamu zůstal i středočeský přehled Centra dopravních informací Policie ČR.

Naštěstí hůř na pohled než ve skutečnosti vypadalo čtvrt hodiny před polednem místo nehody u obce Petrovice nedaleko Rakovníka, kde osobní auto skončilo v příkopu převrácené téměř na střechu. Poté, co řidičku prohlédli záchranáři, ukázalo se, že převoz do nemocnice není potřebný. Vážnější zranění utrpěla žena v osobním autě, které zhruba o půl hodiny dříve havarovalo na Příbramsku. U obce Zbenice přímo „vyletělo“ ze silnice I/4, příkop překonalo – a až za ním zůstalo ležet na levém boku. Zásah na místě nehody pak komplikoval dopravu na frekventovaném silničním tahu.

Dopravní nehoda dvou kamionů na silnici I/4 poblíž osady Vrančice-Životice jižně od Milína.
OBRAZEM: Jeden pruh frekventovaného tahu na Příbramsku zatarasil střet kamionů

Zřejmě nejvážnější malér se stal už ráno v Úvalech na Praze-východ, kde křižovatkou hlavního tahu I/12 a Škvorecké ulice pod majáky projížděla sanitka záchranné služby z Vysočiny, vezoucí do pražského Institutu klinické a experimentální medicíny pacienta k transplantaci srdce. Narazil však do ní řidič osobního auta, kterému padla na semaforu zelená, a sanitka pak ještě vrazila do auta čekajícího na světlech v protisměru. V sanitním voze přišli k úrazu dva záchranáři i pacient, kterého nicméně bylo možné dál transportovat do IKEMu – a v osobním autě byli zraněni řidič i spolujezdec.

Akce Speed marathon, ilustrační foto
Speed Marathon: policisté se chystají měřit rychlost tam, kde to lidé chtěli

Na středočeských silnicích byly poslední hodiny poměrně nešťastným obdobím. V pátek večer zaznamenali policisté i zvýšený počet střetů vodidel se zvěří – a během sobotního dopoledne hasiče až nečekaně zaměstnaly také požáry na silnicích: v Neratovicích na Mělnicku, Libušíně na Kladensku a ještě v Tehovci na Praze-východ.