Na místo nehody se sjely všechny složky Integrovaného záchranného systému, silnice byla po srážce uzavřena a provoz řízen kyvadlově.

Jak potvrdila mluvčí středočeské záchranné služby Petra Effenbergerová, jeden muž utrpěl vážné poranění dolní končetiny. „Bylo u něj navíc podezření na poranění pánve, byl připojen na umělou plicní ventilaci a po intenzivním lékařském ošetření vrtulníkem transportován do pražské nemocnice,“ potvrdila mluvčí záchranky.

Kromě policistů zasahovali na místě také hasiči ze Slaného, Kladna a dobrovolní ze Zlonic. „Muž z havarované dodávky se těžce zranil, v autobusu cestovali čtyři lidé, z nich nebyl nikdo zraněn. Hasiči provedli protipožární opatření a úklid vozovky. Místo bylo krátce po osmé hodině průjezdné v obou směrech,“ potvrdila mluvčí středočeských hasičů Tereza Fliegerová.

Řidiči pozor! Silnice u Slaného je uzavřena.
Řidiči pozor! Silnice u Slaného je od pondělí uzavřena

Dopravní nehoda se stala v Nosačické ulici. „Dodávkové vozidlo tovární značky Peugeot Boxer narazilo do linkového autobusu. Čtyřiadvacetiletý řidič dodávky jel ve vozidle sám a utrpěl těžké zranění. Na místě dopravní nehody zasahoval policejní vrtulník Letecké záchranné služby. V autobuse s padesátiletým řidičem cestovaly čtyři osoby a celá posádka byla bez zranění. Policisté provedli u obou řidičů dechové zkoušky, které byly s negativními výsledky na alkohol. Příčiny nehody nadále policie vyšetřuje,“ doplnila policejní mluvčí Jana Šteinerová.

Nehoda se stala v těsném sousedství nájezdu na obchvat Slaného u továrny Linet ve směru na Zlonice, kde je od pondělí kvůli opravám vozovky silnice na Želevčice a Zlonice nadále neprůjezdná.

Práce na silnicích v Kladně na Bressoně.
OBRAZEM: Práce na silnicích pokračují i v Kladně na Bressoně