Výbuch zranil čtyři lidi, z toho dva vážně. Starší muž, u nějž v bytě k explozi došlo, byl s vážnými zraněními transportován vrtulníkem do pražské nemocnice. Ostatní zranění byli po ošetření rozvezeni sanitami do dalších pražských nemocnic a jeden do Kladna. Dvě desítky obyvatel domu byly evakuovány.

Z exploze bytového domu v Tursku 28. října 2020.
V Tursku explodoval v domě plyn. Čtyři lidé byli zraněni, zasahoval i vrtulník

Z objektu hasiči vynesli po explozi ještě i dalších 6 nepoškozených plynových tlakových láhví. Jelikož byl dům roztrhán z jedné třetiny, přestěhovali se nájemníci narychlo z velké části ke svým příbuzným a známým.

V sutinách nikdo nezůstal

Případné zavalené osoby hledali do pozdních nočních hodin ve středu na místě i pražští strážníci se psy. Jejich pátrání skončilo po několika hodinách s negativním výsledkem. Nikdo v sutinách nezůstal, nikdo není pohřešován.

„Ve středu ve 22 hodin předali hasiči místo policii, která objekt celou noc střežila. Příčina výbuchu je stále v šetření. Škody byly vyčísleny na dva miliony korun a uchráněn byl majetek za půl milionu korun.

Spolana Neratovice
V neratovické Spolaně unikla kyselina, byl vyhlášen nejvyšší stupeň pohotovosti

Hasiči pomáhali na místě události ještě i ve čtvrtek s výškovou technikou, aby mohl statik provést průzkum objektu,“ potvrdila ve čtvrtek odpoledne mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková.

Zraněný zatím není schopen výslechu

Vzhledem k tomu, že těžce zraněný starší muž, kterému v bytě vybuchla plynová láhev, zatím není schopen výslechu, i zde je potřeba vyčkat na jeho vysvětlení. „Stále probíhá ohledání místa výbuchu a vše je ve stádiu prověřování. Situace je velmi složitá tím, že se u objektu propadla střecha. Probíhá odklízení sutin,“ potvrdila policejní mluvčí Michaela Richterová.

Závěr vyšetřování je tedy otázkou několika příštích dnů. Budova bývalého statku, kde došlo k explozi, náleží zemědělské společnosti Agrivep. Lidé, kteří v objektu žijí, jsou všichni z Turska. Pokud bude někdo potřebovat náhradní ubytování, poskytne ho obec, případně pomůže i vedení firmy.

Ve čtvrtek odpoledne se vrátili první nájemníci

„Hasiči jsou stále na místě, jedna třetina objektu byla stržena, do části jsme pustili nájemníky, aby si vyzvedli své osobní věci a jedna třetina objektu je dokonce již obyvatelná. Tam se mohli nájemníci vrátit už ve čtvrtek," potvrdila mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková.

Miroslav Pokorný v dresu norského Gjoviku, v druholigovém klubu prožil podle svých slov nejpovedenější hokejové období. Naváže i doma  v Mělníku, kam se vrátil na začátku aktuálně přerušené sezony?
Navrátilec Pokorný: Rád bych s Mělníkem do druhé ligy, tým na to máme