„Byl to pro nás dobrý zápas. Nasazení bylo dobré, neměli jsme problém od úvodních minut. Oni postrádali svého rozehrávače, který je pro ně velmi důležitý. My se ale soustředili hlavně na sebe a na to, abychom byli připraveni na středeční zápas s Dijonem, což je pro nás nyní nejdůležitější zápas. Zda bylo pro nás dobře, že jsme před tak důležitým zápasem měli takto snadný zápas, to poznáme až ve středu,“ uvedl po utkání Oren Amiel, trenér Nymburka. „Doufám ale že je dobře, že si hráči zvedli střelecké sebevědomí a dostali jsme se do dobrého rytmu. Ale ze zkušenosti vím, že se na to nedá spoléhat, že si střeleckou pohodu přenesete z tréninku na zápas nebo mezi dvěma zápasy. Pokaždé je situace jiná,“ přidal Amiel.

„Gratuluji Nymburku k drtivému vítězství,“ hledal těžko slova královéhradecký kormidelník Lubomír Peterka. „My jsme sem jeli s tím, že nechceme předvést výkon, který jsme předvedli doma, kdy jsme prohráli o padesát, a dostali jsme ještě větší nášup. Těsně před utkáním se rozhodlo, že Peda Stamenkovič nebude hrát a někteří kluci zůstali v hlavě jako opaření. To se prolínalo celým zápasem. Mnozí byli úplně bez sebevědomí. S některými hráči si musím promluvit, bylo to šílené,“ zlobil se kouč hostujícího mužstva.

Z basketbalového utkání Kooperativa NBL Nymburk - Hradec Králové
FOTO: Zdařilá oslava. Benda hrál sedmistý zápas, jeho tým deklasoval Hradec

Téměř neuvěřitelný je fakt, že Sokoli neházeli ani jeden trestný hod. „Když dostaneme šňůru třicet tři nula, to se nikomu nehraje dobře. V Nymburce se opravdu dobře nehraje, domácí jsou prostě někde jinde než my. V prvním poločase jsme nebyli schopni se vůbec prosadit v útoku. Stamenkovič, to je prostě půlka výkonu našeho týmu,“ přiznal trenér Peterka.

David Šváb
Vladimír Malinovský