Hlavní podíl na tom, že nová multifunkční tělocvična v Nehvizdech uvítá souboje uznávaných dálkařů, koulařů, výškařů a výškařek, nese Tomáš Vojtek. Někdejší mistr republiky v desetiboji v obci poblíž hradecké dálnice trénuje své následovníky.

„Původně jsem chtěl uspořádat jen jednu či dvě disciplíny za účasti nejlepších českých atletů, ale díky dobrým kamarádským vztahům jsme schopni udělat, věřím, že i pěkný mezinárodní mítink, který si i s omezeným finančním rozpočtem snad najde své místo nejen v české atletické termínovce,“ svěřil se ředitel mítinku webu Českého atletického svazu.

Svým záměrem cílí především na přilákání mladých k atletice a sportu. „Věřím, že když děti naživo a z bezprostřední blízkosti uvidí své sportovní idoly, tak jim to nedá a začnou se atletice věnovat,“ prozradil své motto.

Mezi přihlášenými figuruje třeba český rekordman ve skoku dalekém Radek Juška. Z devítky soupeřů se jeví tím největším Ignisious Gaisah. Nizozemec ghanského původu má ve své sbírce i titul halového mistra světa z roku 2006.

Ve skoku vysokém bude zápolit Jaroslav Bába. Majitel olympijského bronzu z Atén bude hájit pozici tabulkového favorita v souboji se sedmičkou zahraničních soupeřů.

V koulařském sektoru se v desetičlenné konkurenci představí Ladislav Prášil, dvakrát bronzový z halového mistrovství Evropy, ale také úspěšný vícebojař Adam Sebastian Helcelet. „Věřím, že to bude dobrý test před mezistátním utkáním ve vícebojích,“ nechal se slyšet.

Nabitý program, jehož součástí bude i zápolení handicapovaných sportovců a charitativní sbírka, začne ve čtvrtek 18. ledna v 15 hodin. Vstupné je zdarma.