Ač měly Brňanky v kralupské hale téměř po celý zápas převahu, byla to sedmička domácích hráček, kdo nakonec dovedl utkání k výhře 68:64. „Hráčky si sáhly na dno svých sil a zápas neuvěřitelně dotáhly do vítězného konce," radovala se trenérka Renáta Procházková. Nejlepšími střelkyněmi vítězek byly Jana Čermáková (24), Tesaříková (18), Ernatová (11), Procházková a Šlehoferová (6).

V neděli proti Olomouci se ovšem projevila únava z toho předešlého. Vždyť obě utkání dělilo ani ne dvanáct hodin. Celek z Hané, v tabulce šestý, si po celou hrací dobu udržoval vedení. Především zásluhou 35 bodů Jany Čermákové ale nakonec vyhrál pouze tříbodovým rozdílem – 84:87. „Kapitánka družstva podává v letošní sezoně neskutečné výkony," pochválila Procházková hráčku kralující střelecké tabulce celé soutěže. O další přísun kralupských bodů se staraly především Tesaříková (20), Kazdová (8) a Procházková (7).

V letošním roce čekají Kralupanky vedle jednoho domácího (13. 12. s Jabloncem) ještě tři venkovní utkání. Trenérka Procházková proto doufá i v zapojení Lindy Tesaříkové, která vzhledem ke studiím na vysoké škole a velkému vytížení nastupuje jen na domácí palubovce. Po zranění se zotavuje nová posila Pavlína Fricová a také Kristýna Havlíčková. „Chtěla bych všem děvčatům poděkovat za bojovnost a čas, který tráví basketem. Většina z nich je pracujících a některé mají už i rodinu," doplnila Procházková.

Tu by měl od příštích zápasů na trenérském postu družstva posílit Lukáš Rob, který v minulé sezoně trénoval extraligu dorostenek v Praze na Aritmě a před dvaceti lety vedl mužskou složku ve Spartě. Jeho odchovancem je například i Michal Ježdík. Dcera Karolína, která věkově spadá ještě do dorostenek a loni hrála právě na Aritmě, letos rovněž posílila prvoligové družstvo Kralup. „Doufáme, že se nám společně povede namotivovat děvčata k ještě lepším výkonům a výsledkům a probojovat se do play-off," slibuje si Renáta Procházková.