O další zvýraznění se postarala výhra mělnické rezervy v domácím duelu se slánským MCE, který dokázal lídrovi v dosavadních osmi kolech alespoň trochu sekundovat. O svých kvalitách přesvědčoval i bez svého nejproduktivnějšího hráče Hansla také v Neratovicích, kde domácí za výhru 5:3 děkovali především gólmanu Jenčovi, kterého za jeho zákroky především v prvním poločase ocenili také hosté.

„Začátek určitě nebyl podle našich představ, hosté byli aktivnější a dostávali se do mnoha šancí. Nás dnes podržel gólman Jenčík,“ uvedl Tomáš Prejsa, toho času zraněná opora týmu, k nakonec bezbrankovému poločasu. Hosté se na svém webu vyjádřili ve stejném duchu: „V prvním poločase jsme soupeře jasně přehrávali a vytvořili si výrazně více šancí. V brance Mělníka však chytal výborně Jenč, kterému několikrát pomohlo i štěstí.“

Ve druhé části hosty nezlomily ani dva góly inkasované hned v úvodní minutě a odpovědět vyrovnáním se jim podařilo i na třetí úspěch v koncovce efektivnějších domácích. Další dva mělnické góly v rychlém sledu už ale byly smrtící. „Nakonec jsme byli šťastnějším týmem,“ přiznal Tomáš Prejsa.

O tom, že by soutěž s takovým náskokem v zádech už s předstihem vyhráli, ještě v mělnické kabině rozhodně nepřemýšlejí. „Půjdeme nadále zápas od zápasu a pokusíme se to samozřejmě dotáhnout k prvnímu místu, když už to máme takhle rozjeté,“ dodal Tomáš Prejsa, který by svou novou roli asistenta trenéra už znovu rád vyměnil za tu přímo na hrací ploše. „Noha už se lepší. Chodím na elektroléčbu a snažím se to dát co nejdřív do kupy, ale dřív než po Vánocích to nebude.“

Zatímco od prvního do třetího místa jsou v tabulce přeboru značné bodové rozestupy, tak dále je tomu přesně naopak. Přesvědčili se o tom i futsalisté kralupského AFC, kteří v hale boleslavského FC Joga vyrovnali svůj poměr letošních výher a porážek a hned následoval propad ze třetího na pátou pozici.

Do Boleslavi Kralupští vyrazili bez stabilních členů Harmáčka a T. Koláčka, ale poprvé venku s brankářskou jedničkou Heimrathem. Cíl na půdě nováčka uspět se jim ale realizovat nepodařilo.

Nečekanou překážkou se podle nich stal neskutečně kluzký povrch tělocvičny gymnázia, který prý předčil i současnou „kvalitu“ plochy kralupské haly a zejména pohyblivějším hráčům hodně komplikoval hru.

Přestože úvodní šance patřily hostům, tak výsledkem jako první pohnuli domácí. Další tlak AFC vyústil vyrovnáním na poločasovou remízu 1:1, o kterou se zasloužil také brankář Heimrath, když mimo jiné zlikvidoval penaltu po svém faulu na jednoho z protihráčů. Ve druhé části to naopak byli hosté, kdo se ujal vedení, a to i poté, co Joga deset minut před koncem znovu srovnala a začala být aktivnější. Na přelomu 35. minuty se však Boleslavští prosadili dvakrát během jednoho střídání a vývoj definitivně otočili.

Kralupští tak v nedělním domácím utkání proti poslednímu HFK Příbram chtějí pro větší klid v odvetách bezpodmínečně zvítězit. Jejich posledním utkáním letošního roku i první části totiž bude okresní derby v Neratovicích.

Olympik Mělník B – MCE Slaný 
5:3 (0:0)
Branky: Malinský 3, Dzimko, Novotný – vlastní, Zíma, Pospíšil. Rozhodčí: Hervert, Kopic. ŽK: Novotný, Trnka – Snovický. Diváci: 60.

Joga MB – AFC Kralupy 
4:3 (1:1)
Branky: Keszeg 2, Novotný, Brodský – L. Koláček 2, Vymětalík. Rozhodčí: Černý, Trlida. ŽK: Heimrath, A. Moravec. Diváci: 10. AFC: Heimrath – Mára, A. Moravec, Karas, Běhounek – Vymětalík, L. Koláček, L. Moravec, Všolák.