Kadaň na ně ztrácí na sedmém místě jen tři body. Mělník touží udržet přední pozici a tak půjde o náročný duel. I z toho důvodu, že Betis potřebuje nutně uspět, protože v posledních dvou zápasech získal jediný bod za remízu v okresním derby s Chomutovem. A v minulém zápase prohrál doma po přestřelce s Jerigem.

V loňské sezoně Betis sebral Mělníku body v neratovické hale. Olympik mu ale odvetu nedaroval a porazil ho o gól. Duel bude o to těžší, že Olympik naskočí do soutěže po týdenní pauze, kdy si nechal přeložit utkání s Wizards. „Zápasy s Betisem mají vždy grády, napětí, emoce a většinou i dobrý futsal. Výsledky jsou o gól nebo plichta. Vím, že nás čeká přetěžký, futsalově vyspělý, soupeř. V sezoně zatím určitě nejsilnější," těší se hlavní trenér mělnického Olympiku Pavel Šuba.

Od soupeře pak přichází podobné hodnocení jejich obvyklých vzájemných zápasů. „V Mělníku jsou vždy těžké. Domácí mají kvalitní a zkušený tým, ale my tam nepojedeme s poraženeckou náladou a pokusíme se uspět," řekl asistent kadaňského trenéra Jiří Novák starší.
Podle předsedy klubu jsou jejich duely herně vyrovnané a často vyhrocené. „Olympik je favoritem ročníku, my nemáme co ztratit," míní předseda Jaroslav Mezera.