Proti zápasu v Příbrami v minulém kole do kralupské sestavy přibyl Karas a v bráně vyměnil Poláka Heimrath, AFC tak vyrukoval s kompletními dvěma čtyřkami. Dění v prvním poločase ovšem ještě potvrzovalo, že hosté jsou vzhledem k posledním domácím nezdarům AFC a postavení v tabulce mírným favoritem. V rozmezí 25 vteřin páté minuty pak vstřelil dva góly a s domácími to nevypadalo vůbec dobře.

Až když už se schylovalo k nelichotivému zápisu třetího poločasu bez vstřelené branky v řadě, prosadil se Karas po rohu Vymětalíka. Ukončení patrně nejdelšího čekání na gól v historii klubu zafungovalo jako potřebný impuls. Ve druhém poločase si AFC otevřelo nebývalou střelnici a skórovalo hned sedmkrát.

Rozhodující obrat přišel v rozmezí 24. a 28. minuty, kdy rozjetí domácí skórovali hned čtyřikrát. Hosté se pak zkoušeli vrátit do utkání hrou bez brankáře a podařilo se jim opakovaně snížit, srdnatě bránící domácí si ale i zásluhou Heimrathovy trefy přes celé hřiště a zlikvidování dlouhé penalty udržovali bezpečný náskok až do konce.

„Podali jsme skvělý týmový výkon podpořený skvěle chytajícím a tentokráte i střílejícím Heimrathem," shrnul utkání kralupský útočník Lukáš Moravec. V příštím kole čeká AFC výjezd do Kladna, na Celticu bude v přímém souboji o páté místo čelit i nejproduktiv­nějšímu hráči soutěže Rácovi.

AFC Kralupy – MCE Slaný 8:5 (1:2)
Branky AFC: Karas 2, Šaroch 2, L. Moravec 2, Heimrath, Harmáček.

Foboz Slaný – Olympik Mělník B 7:6 (4:2)
Branky: Šafner ml. 3, Fedrhanc 2, Kratina 2 – Gabčo ml. 2, Malák 2, Trnka, Buzek. ŽK: 3:1.