Poměr setů však neodpovídá dění na palubovce. Hosté suverénnímu vítězi základní části náramně vzdorovali a určitě si zasloužili alespoň dílčí úspěch v podobě vyhraného setu.

Trenér poražených Jiří Vojík řekl, že sehráli s nervózním Kladnem dobré utkání. „Abychom uspěli, musíme hrát na hranici rizika. Hlavně na servisu, který se nám moc nedařil," uvedl.

Nejblíže k úspěchu byli v předlouhém druhém dějství, ve kterém si vypracovali čtyři setboly, přičemž domácí svůj pátý proměnili blokem Hýského.

Mladý blokař Kladna Štěpán Trojan mínil, že doplatili na svázanost prvního zápasu. „Nejsme zvyklí hrát v play off jako favorité. Já tedy určitě ne," uvedl a kroutil hlavou nad šestnácti zkaženými servisy. „Zápas jsme si vytrpěli. Je ale lepší si to vytrpět s výhrou 3:0 než s porážkou 2:3," konstatoval.

O nevyrovnanosti hry favorita se diváci přesvědčili i v třetím setu, kdy vedl 22:16. Do koncovky se však šlo za stavu 23:23. Kladenští pak dvojblokem van Haarlem – Zajíček využil první mečbol. „Nedovedu si to vysvětlit. Mohli jsme hladce vyhrát a ukázat, kdo je favorit. Místo toho jim ukážeme, že s námi mohou hrát," uzavřel Trojan.

Druhé utkání se hraje ve čtvrtek opět na Kladně.

Čtěte také: Volejbalisté Odolena Vody prošli jako poslední do play off