„Plzeň byla obrovským favoritem. Ale my jsme dnes hráli na tisíc procent, využili jsme brejků a víc asi není, co dodat. Senzační výhra. Dokázali jsme si, že na to máme a jedeme dál,“ zářil po zápase domácí Dominik Zdržálek.

Právě jeho umístěná střela k tyči navýšila v prvním poločase vedení domácích na 2:0. Čtyři minuty předtím halu poprvé potěšil Babovák zakončující pohlednou kombinaci. Západočeši ve druhém poločase už jen snižovali.

Na Holého kontaktní gól z dlouhé penalty odpověděl stejnou mincí Vokoun. Domácí kapitán pak v předposlední minutě potrestal přes celé hřiště power-play Plzně. Poslední slovo měl Abrham, který upravil na 4:2, radost Mělníka z cenné výhry ale nezkazil.

„Náročný zápas. Plzeň byla neustále na balonu. Jsme vyčerpaní, protože jsme na hřišti nechali všechno a bojovali," hodnotil utkání brankář Martin Mareš, další z mělnických hrdinů. „Pro nás je to skvělý start. Asi nikdo nečekal, že Mělník bude mít po dvou zápasech tři body. Musí se s námi v ligové tabulce počítat," dodal.

„Mělník hrál přesně to, na co jsme hráče připravovali před utkáním. Příčinou prohry je jednoznačně nedůraz a neochota podstoupit osobní souboje před bránou soupeře,“ řekl k porážce trenér Interobalu David Frič.

Olympik Mělník – Interobal Plzeň 4:2

Branky: 36. a 39. Vokoun, 9. Babovák (Demeter), 13. Zdržálek (Demeter) – 29. Holý, 39. Abrham (Vnuk). Rozhodčí: Plzák, Vlašič – Trlida. ŽK: 29. Zdržálek – 32. Vnuk, 34. Abrham. Diváci: 200.

LUBOŠ KURZWEI, JAKUB SOUMAR