Kdybyste měl v celkovém kontextu s minulými sezonami oznámkovat tu uplynulou?
Oznámkoval bych ji na čtyři minus.

Co považujete za svůj největší úspěch a naopak neúspěch během loňského roku?
Úspěchem je asi Zlatá přilba Slovenska, na které jsem byl třetí. Ani Jadranská liga za Slovensko a naše první liga nebyly z mého pohledu špatnými závody, ve kterých jsem dělal body. Neúspěchem bylo mistrovství republiky jednotlivců a extraliga, kde tomu bylo naopak. Moc mě mrzí, že jsem nepomohl Mšenu bojovat o další titul.

Čemu připisujete, že vám to v extralize a při MČR jednotlivců „nejelo"? A Budete kvůli tomu v další sezoně třeba něco měnit?
Byla to hlavně psychika a občas i technické problémy. Právě když o něco šlo, chtěl jsem pro to udělat maximum. Jak jsem nezajel první jízdu, hned jsem měnil nastavení a vše bylo špatně. Na poslední extraligu jsem se připravil jako na normální závody. Dopoledne jsem trénoval s Walaskem, a i když zapršelo a dráha byla jiná, tak vše proběhlo v pohodě a vyhráli jsme.

Co říkáte na to, že Mšeno bude letos bez extraligy úplně?
Je to škoda, ale člověk, který sledoval extraligu a trošku ví, co se děje v pozadí, tak se tomu nediví. Od té doby, co jsme získali první titul, tak se každý rok jezdilo podle jiného systému. Vyvrcholilo to asi tím, co loni ve Mšeně při extralize s Prahou předvedla rozhodčí, a ve Slaném z podobného důvodu. Mšeno určitě bude v extralize chybět, ale doufám, že se do ní brzy vrátí a budeme bojovat o tituly.

Co vás osobně čeká v sezoně 2014? Jaké budou vaše ambice?
Zatím se vše rýsuje. Budu se snažit předvést něco v republice jednotlivců a dobře bodovat v každém závodě, v němž pojedu.

Chystáte se v tuto chvíli nějakým způsobem na novou sezonu, nebo si dáváte volno?
Chystám se. Chodím jezdit na motokrosové motorce, když je takové počasí. Také hraju hokej, dále běhání, posilovna… Doufám, že budu na sezonu dobře připravený.

Pochlubíte se, co vám udělalo radost pod stromečkem a zda jste si dal do nového roku nějaké předsevzetí?
Z každého dárku jsem měl radost. Předsevzetí mám: mít o dvě stě procent lepší sezonu než loni.