Souboje v deseti různých disciplínách sváděly také desítky dětí ze Středočeského kraje, soutěžili také jejich učitelé.

Všechny podporovalo přibližně padesát olympioniků, mezi nimi například cyklista Jiří Daler či atletka Taťána Netoličková. 

Celé tři dny si vychutnala plavkyně Petra Chocová. „Viděla jsem spoustu skvělých výkonů a před dětmi smekám. Házela jsem v exhibici medicinbalem, přes hlavu jsem to v životě nezkoušela. Když vidím, že někteří kluci s ním hodí dvacet metrů, je to neskutečné,“ ocenila dvojnásobná mistryně Evropy.

Benátecký pohár vyhrál Jarolím Vícen.
Benátecký pohár vyhrál Vícen

Medaile dětem v sobotu odpoledne předával i čerstvý mistr světa na kajaku Josef Dostál. U tribuny se ihned ocitl v obležení zejména malých fanynek, kterým se dlouho podepisoval. „Je to přesně o tom, že děti tady vidí svoje vzory. Překvapilo mě, že znají i starší olympioniky. Na podpisových akcích děti přesně věděly, za kým si chtějí jít podepsat kartičku,“ potěšilo Chocovou.

Děti soutěžily například v trojskoku, shybech, skoku přes švihadlo, sprintech či dálkových bězích. „V Brně to znám, jsem tady už počtvrté a běhá se mi tady dobře. Jsem šťastná, že se mi podařilo vyhrát,“ radovala se po vítězství v závodě na jeden kilometr letos dvanáctiletá Zuzana Študlarová ze základní školy Františkovy Lázně. „Běhání se chci věnovat i v budoucnu, když mám čas, dívám se i na závody v televizi. Baví mě také lyžování,“ dodala mladá atletka.

Olympionici malé naděje při jejich výkonech podporovali. „V mé době takové velké akce nebyly, což mě i trochu mrzí, hned bych si ji vyzkoušela. Ráda závodím a užívám si ten adrenalin, děti hecuju. Když dělají sedy lehy, tak mě bolí břišní svaly za ně,“ smála se jednatřicetiletá Chocová.

Nejlepší umístění Středočechů
Družstva: 25. místo – Jungmannova ZŠ Beroun.
Chlapci 2002: 14. Jindřich Novotný (ZŠ JAK Nové Strašecí); 2003: 6. Patrik Medáček (ZŠ E. Beneše Ml. Boleslav); 2004: 6. Jakub Šiler (2. ZŠ Rakovník); 2005: 12. Jan Mozga (AVSP Neratovice); 2006: 15. Florian Ketman (2. ZŠ Rakovník); 2007: 4. Jiří Šplíchal (ZŠ J. Matiegky Mělník).
Dívky 2002: 23. Šárka Valášková (ZŠ Brandýs n. L.); 2003: 19. Barbora Chaloupková (ZŠ Ml. Boleslav); 2004: 3. Lia Heryánová (SKP Nymburk); 2005: 19. Hana Zimová (Jungmannova ZŠ Beroun); 2006: 1. Zuzana Bálková (ZŠ Pičín, okr. Příbram); 2007: 8. Tereza Brožková (ZŠ JAK Nové Strašecí). 
Učitelé – muži: 8. Michal Švandrlík (ZŠ Český Brod); ženy: 3. Martina Levová (2. ZŠ Rakovník).

Workouteři udělali přes 13 tisíc shybů
Obrazem: Workouteři udělali přes 13 tisíc shybů