Snad jako by chtěli napravit dojem z minulého turnaje, kdy sestoupili do koše H, od samého začátku hráli naprosto soustředěně, s plným nasazením, neponechali nic náhodě a svoje soupeře v každém zápase obrazně řečeno zatloukli do palubovky.

Změna proti minulému turnaji byla patrná na první pohled a změněná byla i sestava. Sokol hrál poprvé na dvě kompletní pětky a šanci dostali i hráči, kteří obvykle na turnaj nejezdí nebo mají menší zápasové vytížení. Tento tah trenéra Patrika Suchého se ukázal jako prozíravý a všichni hráči se mu odvděčili dobrým výkonem.

Sokol Mělník měl v týmu hned čtyři dívky a také dvě sourozenecké dvojice a k tomu ještě trojici bratranců a sestřenice. A už jen proto vzbuzoval pozornost.

V prvním zápas proti FBK Davle Mělník po parádním nástupu vedl po minutě 2:0. Soupeř sice snížil, ale sokolové ukázali, že dnes s nimi držet krok nebude legrace. Postupně nasázeli Davli devět branek a zápas skončil jejich zaslouženou výhrou 9:3.

Ani Barracudas Slaný nedokázali tlaku Mělníka odolat. Vyrovnali sice na 1:1, ovšem druhou a třetí branku vsítil Slaný až za stavu 6:1 pro Mělník a jen korigoval na konečných 6:3.

Ve finále čekal Mělník celek Falconu. Ještě nikdy nezažili Mělničtí tak jednoznačné finále. Přestože první branka padla až v sedmé minutě, tak nakonec Mělníku chybělo málo, aby jich nakonec bylo deset. I tak soupeře jednoznačně rozdrtili 8:1.

V šatně vítězů po turnaji pochopitelně panovala dobrá nálada umocněná tím, že Jan Jelínek byl vyhlášený nejlepším hráčem turnaje. Další turnaj odehraje tým mladších žáků mělnického Sokola v sobotu a starší žáci o osm dní později a určitě se bude jednat o mnohem náročnější turnaje.

Sestava a branky Mělníka: Krob – Bardová, Šebestová, Suchánková, Řeháková (4), M. Vetešník (2) – Suchánek, D. Vetešník, Jelínek (9), Bursa (3), Černý (5).

JANA KROBOVÁ