Mělničtí se při mimořádně těžkém losu nepohnuli z místa ve čtyřech posledních zápasech. Druhá sezonní porážka od Hodonína (v listopadu vyhrál 9:4) by byla už krajně nepříjemná. Znamenala by rovnou propad na poslední místo.

V mělnické kabině si důležitost klání velmi dobře uvědomují. „Klíčové utkání v boji o záchranu musíme zvládnout a zvítězit, nic jiného nemůžeme brát. Hodonín se už v lize adaptoval a bude nepříjemným soupeřem,“ vyhlíží zápas trenér Jakub Němec.

„Hrajeme doma a musíme ukázat, že máme více zkušeností. Na hřišti necháme úplně všechno, abychom zvítězili a přiblížili se záchraně,“ burcuje.

Jihomoravané se pětibodovým ziskem ve třech lednových zápasech přiblížili na dostřel a k dobru navíc mají ještě zápas v Chrudimi, jejich trenér Jiří Štěrba má před cestou na soutok přesto k optimismu daleko.

„Mělník hraje o všechno, my jsme si asi s Helasem definitivně podřízli větev (Tango prohrálo úterní dohrávku 3:7). Spousta hráčů do Mělníka nejede, takže vzhledem k našim nedávným zkušenostem na západě republiky je o výsledku předem rozhodnuto,“ míní Štěrba.

Jeho tým ztrácí na desáté Vysoké Mýto, a tedy záchranu, čtyři body, Mělník dva. Právě s Nejzbachem si to Olympik rozdá doma o přežití hned za dva týdny. Zápasy pravdy začínají…