Nejvyšší futsalová soutěž v novém roce dohání pekelným tempem pauzu zaviněnou koronavirem. Před mělnický tým postavila pět mistrovských zápasů v rozmezí pouhých dvanácti dnů. Nakonec jich ovšem parta trenéra Jakuba Němce odehraje před reprezentační přestávkou o jeden méně. Z plzeňského tábora přišla během úterý zpráva, že kvůli nákaze covidem-19, prokázané u vyššího počtu hráčů, a zraněním Interobal na soutoku toho večera nenastoupí.

„Místo toho jsme měli náročnější trénink, který simuloval těžké utkání, abychom nevypadli z tempa,“ přiblížil náhradní řešení trenér Němec. „Někteří hráči měli z náročného programu menší bolístky, takže těm přišlo vhod volno, aby se dali úplně do pořádku,“ dodal.

Ivo Lorenc, hrající trenér SK Viktoria Všestudy
Ivo Lorenc: Zákulisní boj vzal fotbalu jeho krásu, chci pomoct ke změně

Duel s jedním ze dvou dosud neporažených týmů (spolu s Chrudimí) Mělničtí odehrají v náhradním termínu, který zatím nebyl potvrzen. Jiný ambiciózní celek je čeká už v pátek.

Sparta se po pomalejším rozjezdu v posledním týdnu zvedla. Vítězstvím u Žabinských Vlků Brno završili Pražané třetí výhru v řadě. U dvou z nich byl přímo na hřišti už také Josef Gabčo. Spolu s další ex-mělnickou oporou Jiřím Vokounem by měl nastoupit i proti týmu, jehož byl ještě před necelými dvěma týdny sám součástí.

„Nemáme žádnou domluvu, že by proti nám nemohli nastoupit. Nejsem toho vůbec zastáncem. Hráči potřebují hrát a naopak budeme rádi, když proti sobě nastoupíme,“ vyloučil kouč Němec praxi běžnou třeba z prvoligového fotbalu.

EUFORIE. Mělničtí futsalisté Radomír Jungbauer a Josef Gabčo slaví jeden z pěti gólů v síti pražské Sparty. Olympik zdolal favorita v poměru 5:3.
Překvapení: Gabčo přestoupil do Sparty. Potřeboval změnu, řekl šéf Olympiku

Správně očekává, že oba budou mít proti jeho týmu speciální motivaci, což prý může zápasu jedině prospět. Zatímco reprezentant Vokoun nechyběl na hřišti u říjnové potupy na soutoku, Gabčo se na třetí pokus hodlá v novém působišti konečně uvést gólem. „Oba jsou velmi dobří hráči, ale známe je. Víme, co umí a čím jsou nebezpeční. Zároveň ale také víme, v čem tak silní nejsou. A toho budeme chtít využít,“ avizuje Němec.

V prvním utkání se i s přispěním jedné branky Gabča podařilo Olympiku favorizovaného soupeře porazit 5:3. V odvetě, v níž budou mít rudí na své straně výhodu domácího prostředí, očekává Jakub Němec ještě o poznání náročnější utkání. „Věřím, že na těžkého soupeře budeme dobře připraveni a vybereme správné hráče. Chceme ukázat, že naše domácí vítězství nebylo jenom náhoda. Abychom uspěli, musíme předvést skvělý bezchybný výkon,“ burcuje kormidelník Olympiku.

Utkání pátého týmu tabulky neúplné tabulky s osmým má výkop ve 20 hodin.