Mělničtí házenkáři na Společném přeboru starších žáků porazili Lokomotivu Vršovice, ale dvakrát prohráli s pražskou Duklou. Výsledek s Mladou Boleslaví byl nakonec kontumován.

Po dobrém výkonu v žákovské lize čekal Mělničany přebor v Břvi u Prahy. Čekali je soupeři jako Lokomotiva Vršovice a dva týmy pražské Dukly. Mladá Boleslav se pro malý počet hráčů turnaje nakonec nezúčastnila a tak byly její výsledky nakonec kontumovány.

„Byli jsme namlsaní vlastními výkony v žákovské lize a očekávali jsme, že se dobrá forma týmu projeví i na turnaji Středočeského kraje, kde očekáváme jistý bodový přísun," uvedl trenér starších žáků mělnických házenkářů Jan Papež.

MĚLNÍK – LOKOMOTIVA VRŠOVICE 22:8

Mělnickou formu jako první prověřili Pražané z Lokomotivy Vršovice. „Nebyl to těžký zápas. Chlapci velmi brzo zlomili soupeřovu touhu vyhrát tento zápas, když jsme si na začátku utkání udělali několikabrankový náskok. Ten jsme postupně rozmnožovali až na celkový rozdíl čtrnácti branek," hodnotil Papež.

MĚLNÍK – DUKLA 
PRAHA I 12:16

Dobrý start do turnaje a mělnickou pohodu se pokusil narušit další soupeř a to Dukla Praha I. Dá se říci, že se jí to povedlo. Chlapci museli zapnout o level výše a začít pořádně makat. „Tři čtvrtiny zápasu se nám dařilo, vedli jsme a zápas běžel v naší režii. Ovšem konec zápasu nám hrubě nevyšel. Kluci jako by si přestali věřit, že mohou porazit Duklu. Série našich chyb a nepřesností, jak v útoku, tak v obraně, nakonec znamenala, že nás Dukla přehrála o čtyři branky," vysvětlil trenér.

MĚLNÍK – DUKLA 
PRAHA 12:18

Ve třetím a posledním zápase čekala házenkáře opět Dukla ale bez jedničky. Hráči se ještě nevzpamatovali z "blackoutu" na konci předchozího utkání a hned přišel další v podobě jejich špatné hry. To mělo za následek jediné, brzké vedení Dukly a mělnickou nemohoucnost zápas zvrátit a vyhrát.

„Dukla byla v tomto utkání jasně lepší, a tudíž si vítězství zasloužila. Naše výkony jsou jako na houpačce, nebo lépe – jako počasí, nikdy nevíte, jak bude. Na tomhle problému budeme nadále pracovat. Náš cíl je, aby naše výkony byly stálé a dobré," dodal Jan Papež.

Sestava: Jan Dohnal, Jan Hrstka, Adam Rubín, Jakub Roubíček, Ladislav Pazdera, Aleš Kudrna, Václav Honc, Vít Horáček, Pavel Veselý, Štěpán Robert.