Jen něco málo přes měsíc uplynulo od zápasu, v němž Mělničtí oslavili velkolepé vítězství nad Spartou. Na začátku nového roku si ovšem mohou nechat zdát o bodech i přijatelných porážkách. Podruhé v řadě se naopak stali fackovacím panákem. Po domácí devítce od Teplic přišla ještě daleko výraznější potupa na západě Čech. Soupeř vracel porážku z prvního vzájemného utkání s hodně „lichvářskými“ úroky.

„To, co jsme dneska předvedli, byla parodie na futsal. Výsledek není dán tím, že Plzeň předvedla dobrý výkon, ale tím, že my jsme byli naprosto tragický,“ nešetřil po výbuchu hráče jejich trenér Jakub Němec.

Nezdar nehodlal svalovat na marodku, která rozcupovala ideální sestavu na hadry, ani komplikace v dopravě. Kvůli nim se hosté dostavili do haly až na poslední chvíli před úvodním výkopem, a zápas proto začal s asi patnáctiminutovým zpožděním.

„To, že nám chybí většina hráčů sestavy, je jedna věc, ale nemůžeme k utkání přistoupit tímto způsobem. Připadalo mi, že většina hráčů nebyla na utkání psychicky přítomna. Neplnili jsme vůbec taktiku, chybělo nasazení, důraz a chuť hrát,“ vykládal Němec, proč se ze zápasu záhy stala jednoznačná záležitost. „Nedařilo se nám vůbec nic, proti tomu Plzeň do čeho kopla, to skončilo v bráně. Ze zápasu se musíme poučit, jít do sebe a do příštího úplně změnit přístup.”

Interobal Plzeň – Olympik Mělník 14:0 (6:0)

Branky a nahrávky: 3. Mižár (Künstner), 5. Kovács (Holý), 10. Rešetár, 16. Kovács (Holý), 19. Křemen (Kovács), 20. Buchta (Künstner), 23. Rešetár, 24. Künstner, 26. Abrham, 29. Turek, 31. Holý (Kovács), 36. Turek, 38. Rešetár (Abrham), 38. Abrham (Holý).

Mělnický Tomáš Prejsa si kryje míč před protihráčem ze Svarogu Teplice.
Bez šance. Lídr nasázel v Mělníku devítku
Čtvrtfinále Poháru FAČR ve futsalu 2018. Sparta Praha porazila ve Zruči nad Sázavou Olympik Mělník.
Sladká pomsta Olympiku. V lize si Spartu senzačně podal