V rumunské Kluži se turnaje zúčastnilo pod záštitou jedné z největších světových organizací WUKF bezmála dva tisíce karatistů z šestadvaceti zemí.

Po registraci závodníků, školení koučů a ubytování se hned první den Češi dočkali medaile. Rovnou tu nejcennější získal tým ve složení Daniel Brejcha, Matěj Lippert a Jan Pajkrt.
Stříbro vybojovalo vzápětí trio Denisa Brejchová, Ališka Mihalčatinová a Eliška Fidlerová.

Následující den patřil kategoriím kadetů, juniorů a seniorů. Postup do nedělního finále si vybojoval další juniorský tým z Neratovic, do bojů o celkové prvenství se dostal také David Le. Ten postoupil do finále hned ve dvou kategoriích, a to kata shotokan a kata open styles.

Finále KL: Slaný - Mělník (3:4)
Král: Touha po změně byla cítit ze všech stran

Ve finále všichni zúročili náročnou přípravu z klubu – tým ve složení Filip Janda, David Le a Jan Le vybojoval další zlato. David Le následně přidal stříbro v kategorii kata junioři shotokan a navrch přidal bronz v kategorii kata junioři open styles.

Nejnáročnějším dnem byla pro všechny sobota, kdy startovala většina reprezentantů v žákovských kategoriích kata i kumite.

Čeští karatisté se ve velké konkurenci znovu neztratili. Solidními výkony na sebe upozorňovali a hlavně -pokračovali v zisku dalších medailí.

První místo získal v kata opět tým chlapců. Vladimír Fafek, Jakub Fidler a Matyáš Miller nenašli v Evropě přemožitele. Další první místo obsadil ve své kategorii Vladimír Fafek, který ještě přidal stříbrnou medaili v kumite team rotace.

Ilustrační foto.
Opilá žena nabourala do stojícího vozu

Druhé místo vybojoval v nejpočetnější kategorii celého mistrovství kata mini kadeti Daniel Brejcha. Další stříbro v kata přidal Kuba Fidler. Medailové žně nebraly konce – poslední bronz přidala Denisa Brejchová v napínavé kategorii kumite.

Je zapotřebí vyzdvihnout také výkony všech závodníků, kteří se probojovali do finálových kol, ale nakonec neuspěli. Jedná se především o Matyáše Millera, Denisu Brejchovou a Jana Pajkrta, kteří v individuálních kategoriích kata obsadili čtvrté příčky.

Neratovický klub vybojoval celkem fantastických 19 medailí: 10 zlatých, 7 stříbrných a 2 bronzové. Tímto výkonem se stal nejúspěšnějším klubem české reprezentace a výrazně tak přispěl k pátému místu v celkovém hodnocení národů.

„Musím všem poděkovat za vzornou reprezentaci. Nejen vítězům, ale všem. Zároveň oceňuji i rodiče, kteří s námi na šampionát jeli. Co se týče dalších akcí, neusínáme na vavřínech. Už teď se začínáme připravovat na mistrovství světa, které se uskuteční za rok ve Skotsku,“ řekl nadšený Martin Brejcha, vedoucí trenér klubu z Neratovic.

JAN PECHÁNEK

Volejbal - ilustrační snímek
Kralupské volejbalistky si zahrají o titul