„Výsledek je hodně zkreslující, tři góly jsme dostali v posledních pěti minutách při power-play hostí, kterou soupeř umí," posteskl si manažer Olympiku Pavel Šuba. „Do stavu 2:3, 2:4 to byl zajímavý zápas," dodal.

Pod nepříznivým výsledkem se podle jeho slov podepsaly především vynucené absence zkušených Pokorného a Neumana. Starší čtyřka musela nastoupit v nesehraném složení a zápas se jí hrubě nepovedl, už v prvním poločase byla u všech tří inkasovaných gólů. Ty posadily hosty do sedla, a i když se domácím ještě podařilo zásluhou mladíků přiblížit ve druhém poločase na dostřel, žádný zázračný obrat nepřišel. Následovaly totiž další chyby, které hráči Bohemky, mezi nimi i několik současných či bývalých reprezentantů, nemilosrdně trestali. Závěr navíc domácí dohrávali bez Jurčovského, který odstoupil se zraněným kolenem.

Hlavním pozitivem a také příslibem tak zůstal výkon čtyřky mělnických mladíků ve složení Lelek, Volf, Gabčo a Šimandl. „Vyhráli své miniutkání 2:1, to je proti kompletní Bohemce velké plus, na které jsem pyšný," uzavřel Pavel Šuba.

Olympik Mělník – Bohemians 1905 8:2
Branky: Lelek, Volf – Holý 2, Novotný 2, Stejskal, Vodecký, Filinger, Sláma. Poločas: 1:3. Olympik: Jenč (21. Machulka) – Šimandl, Lelek, Volf, Gabčo – Jurčovský, Dvořák, Němec, Matějček.