Utkání hrané na menší ploše než v Kralupech bylo celkem vyrovnané, ale větší možnosti si vypracovávali favorizovaní domácí, kteří se také tečovanou střelou zdálky dostali do vedení. Na konci první půle odstoupil zraněný Vymětalík, a než se podařilo zajistit jeho lékařské ošetření, inkasovali nekoncentrovaní hosté podruhé.

Potřetí se Příbram prosadila nedlouho před koncem. Náhradní brankář Polák na obdržených brankách nemá žádnou vinu, hosty naopak několikrát podržel. AFC si vypracoval stoprocentní šanci až za rozhodnutého stavu v poslední minutě, ale Mára pouze nastřelil brankáře. Velkým kladem utkání je návrat Harmáčka do sestavy po jedenáctitýdenní zdravotní pauze. V tabulce klesl AFC na sedmou příčku, k jistotě záchrany potřebuje ještě čtyři body. První pokus má v pátek od 20 hodin doma proti MCE Slaný.

Za prvenstvím v soutěži nadále směřuje rezerva Olympiku, která ve druhém poločase otočila domácí zápas s Rakovníkem a pět kol před koncem má desetibodový náskok.

Olympik Mělník B – Atlantic Rakovník 8:3 (2:3)
Branky: Veselý 3, Frýzek 2, Vokoun, Dzimko, Trnka – Weis 2, Tvrz. ŽK: Dzimko, Vokoun – Jirásek.

VIVA Příbram – AFC Kralupy 3:0 (2:0)
Branky: Pravda, Štochl, Drašnar. ŽK: Drašnar – Tetiva. AFC: Polák – Vymětalík, Mára, Všolák – Tetiva, Šaroch, L. Moravec, Harmáček.

(am)