Senzační výsledek starších žáků

První turnajový den zahájily zápasy starších žáků. Historicky prvním vítězem žákovské kategorie se stal FBC Liberec, který oplatil porážku ze skupiny domácím FBC Kralupy. O třetí místo se utkali Lhokamo Praha a FBC Ústí nad Labem. Po urputné bitvě se nakonec radovalo pražské Lhokamo.

Kralupští hráči měli turnaj za odměnu a zároveň jako rozlučku se svou starou partou. Ve skupině se utkali nejprve s Florbalem Neratovice. Po velkém boji potvrdili roli favorita a zvítězili 2:1. Ve druhém zápase je čekali pražští Black Angels, proti kterým jim díky precizní obraně stačil k výhře jediný gól.

O postup ze skupiny se utkali v přímém souboji s SK Bivoj Litvínov. Celý zápas soupeře tlačili a přehrávali, nicméně získali z něj pouze bod za remízu 1:1. V posledním utkání narazili na největšího favorita turnaje, prozatím neporažený FBC Liberec. Florbalisté Kralup v něm předvedli téměř životní výkon, soupeře porazili 2:0 a vyhráli tím svoji skupinu.

V semifinále pak čekal druhý celek skupiny B – Lhokamo Praha. V dramatickém zápase nakonec rozhodli Kralupáci o nečekaném, ale zaslouženém postupu do finále až v závěru.

Poslední překážkou v turnaji byl už jednou překonaný FBC Liberec. Ještě v polovině finalového utkání svítilo na ukazateli nerozhodné skóre 2:2. Potom však Liberec po dvou slepených brankách odskočil, a rozhodl tak o celkovém triumfu. Pavel Tóth pak senzační výsledek Kralup podtrhl ziskem ceny pro nejlepšího hráče turnaje.

Kralupanky sbíraly zkušenosti

Sobotní odpoledne patřilo ženám a juniorkám. Na poslední chvíli se omluvily dva týmy Elite a turnaj se tak smrskl pouze na čtyři účastníky. Historicky prvním vítězem této kategorie se stal tým Sklo Bohemia Světlá nad Sázavou, která ve finále porazila FBC Panthers. O třetí místo se utkali domácí celky žen a juniorek FBC Kralupy. Dramatickou bitvu musely rozhodnout až samostatné nájezdy, ve kterých byly lepší juniorky.

Pro oba kralupské týmy byl tento turnaj teprve druhou zkušeností se soutěžními zápasy a šlo jim zejména o nabírání cenných zkušeností. Ve skupině se dařilo více ženám, které nejprve smetly své mladší spoluhráčky 5:0, poté remizovaly se Světlou 0:0 a těsně prohrály s FBC Panthers 0:1.

To juniorky se po prvním zápase spíše soustředily na pevnou defenzivu. Světlou se jim ještě ubránit podařilo (0:0), ale na panterky to už nestačilo. V semifinále pak potvrdily roli zkušenější týmy a oba kralupské celky si to musely rozdat pouze o třetí místo.

V neděli pak kralupské mistrovství vyvrcholilo turnajem mužů. Místo avizovaných dvanácti nakonec dorazilo jedenáct týmů. Na pomyslný trůn se po roce vrátilo Tornádo Barrandov, které ve finále zdolalo své kamarády Chabry City 184 2:0. Třetí místo vybojoval opět FBC Panthers Liberec, který porazil domácí celek 3:0.

Domácí zatočili s loňským vítězem

Kralupáci letos vyslali v rámci upřednostnění kvality pouze jeden tým. Po zpackaném vstupu s Panthers (0:4) se dostavil reparát vítězstvím 2:1 nad Buldoky z Radotína. Sportcentrum nepřijelo, tudíž byl zápas zkontumován a domácí postoupili ze druhého místa skupiny do čtvrtfinále. V něm narazili na druhý celek skupiny C a obhájce prvenství FBC Dynamis, kterému nedali šanci a zvítězili 6:0.

V semifinále čekal přetěžký soupeř – Chabry City 184, složené z bývalých hráčů vyšších soutěží. Velkou bitvu rozhodlo až pověstné štěstíčko na jedné a smůla na druhé straně. Deset vteřin před koncem se Chabry prosadily tečovanou střelou a postoupily do finále. V souboji o bronz s Panthers dostali Kralupští dva slepené góly a bylo téměř rozhodnuto. Třetí branku vsítil soupeř v power-play.

Organizátoři si letošní zatím nejpovedenější a dozajista i nejkvalitnější ročník velice pochvalují. Podařilo se jim rozšířit turnaj o dvě kategorie a nalákat další týmy z české špičky – žákovské týmy FBC Liberec či Sokol Pardubice, nebo nově i florbalisty z Ústní nad Labem v kategorii mužů a žáků. V silné konkurenci konečně obstál i domácí celek, který ve všech kategoriích potvrdil výkonnostní růst.

JIŘÍ CIMLER