Spartě vyšel start do utkání, po deseti minutách vedla už 3:0, mělnický brankář Mareš byl v úvodu souboje bezradný. Olympik se ale zvládl do utkání vrátit, na rozdíl jedné trefy snížili Jiří Vokoun s Josefem Gabčem. Stav 3:2 ovšem nevydržel ani minutu, hned z další akce se prosadil sparťanský Diego a ještě před poločasem se trefil Belej, který uzavřel hattrick.

Domácí tým měl raketový vstup i do části druhé, po gólech Cupáka, Sopa a Beleje vedl už 8:2 a o třech bodech pro Spartu bylo rozhodnuto. Nic na tom nezměnily ani dva góly Vobořila a Buzka, Mělník inkasoval ve zbytku utkání ještě čtyřikrát.

„Vyhráli jsme, což byla povinnost, ale nemůžeme si dovolit inkasovat po takových hloupých chybách. Ve chvíli, kdy jsme vedli větším rozdílem, hráli kluci hodně laxně. Dostat šest gólů je prostě hodně,“ zhodnotil utkání i přes vítězství nespokojený trenér Sparty Beni Simitči.

Nejúspěšnější sportovec roku 2015
Pondělí rozhodne. Kdo bude sportovním králem Mělnicka?

Mělnického kormidelníka Pavla Šubu mrzel především špatný začátek druhého poločasu: „Tušili jsme, že to tu bude takhle divoké a hodně souboj ovlivnil start druhé půle, kdy jsme se vůbec nesoustředili. Cíl byl bojovat a odehrát důstojný zápas, což se svým způsobem podařilo. Škoda, že jsme za stavu 3:2 pro Spartu udělali fatální chybu.“

Olympik má nyní před sebou poslední dvě utkání základní části a situace se na chvostu tabulky vůbec nezměnila. Mělník drží před sestupovými pozicemi čtyřbodový náskok a udržení se v elitní soutěži už je prakticky jistotou. V pátek se tým představí naposledy v sezoně na domácí palubovce, k soutoku přijedou aktuálně čtvrté Litoměřice.

Sparta Praha – Olympik Mělník 12:6 (5:2).

Branky a asistence: 3. Belej (Brahimi), 7. Belej (Brahimi), 10. Angellot (Cupák), 16. Diego (Belej), 18. Belej (Pimpolho), 22. Cupák (Vahala), 22. Sop (Belej), 23. Belej (Cupák), 29. Diego (Belej), 32. Brahimi (Angellot), 35. Brahimi (Cupák), 39. Marcelo (Brahimi) – 14. Vokoun (Stýblo), 16. Gabčo (Vobořil), 24. Vobořil (Sedláček), 30. Buzek, 34. Vobořil, 35. Buzek. ŽK: 0:1. Rozhodčí: Vaněk, Kolbaba. Diváci: 220.

Mělník: (Zyrjanov) – Vokoun, Šuba, Gabčo, Prejsa, Buzek, Vobořil, Sedláček, Mažári, Stýblo.

Junior Mělník - HC Benešov.
Velké zklamání! Junior nezvládl ani odvetu a v play off končí