Na prvním kole „Channel star" splnila tento úkol na dvě stě procent Markétka Miková. Vítězství totiž získala hned čtyři.

Její efektivní jízda v sobotní soutěži ZL „na čas" s klisnou Chilli Rose, kterou ji svěřil k závodění olympionik Bohumil Starnovský teprve v úterý před závody, stačila na předjetí všech šesti desítek konkurentů. A i její časy s klisnami Persona Grata a Linda mohly znamenat hattrick, jen ji s oběma spadl poslední skok.

To se však nestalo v neděli, když v opět velmi početném poli s Lindou zvítězila, s Chilli byla druhá a s Gratou třetí. S ohledem na to, že obě tyto soutěže byly vyhodnocované rovněž pro kategorii dětí, zvítězila dvakrát i v této kategorii a na své konto v celoroční soutěži si připsala nejvíce bodů.

Dařilo se ale i ostatním zástupkyním mělnických. Veronika Beníšková s Fíkem vybojovala v soutěži LP čtvrté místo, Karolína Prušáková se sargem v ZLP třetí místo, Viktorie Šusterová s Pem třetí místo v Z, Eliška Hasnedlová s Kewinem páté místo v LP a Aneta Červená ve stejné soutěži s Vílou byla čtvrtá. Denisa Vegrichtová byla v L pátá a v hlavní soutěži závodů S třetí po bezchybném rozeskakování třetí, vždy s Jettou.

V soutěži L byla mezi juniory s Jettou druhá a s Phoebe čtvrtá.

VLADIMÍR MESTENHAUSER