Ve čtvrtek večer už v dějišti mistrovství, kterým je hala Bios na Podolí, vyroste ring. „Doladit bude třeba i další věci jako koberce, ozvučení a připojení na internet, tv.com totiž bude mistrovství přenášet v přímém přenosu," prozradil Kryštof Marounek, vedoucí a trenér mělnického oddílu, který akci pořádá ve spolupráci s brandýským ASK Box.

Ve stejnou dobu se pak do města na soutoku začnou sjíždět nejvzdálenější účastníci. Hlavní ubytovací kapacitou pro ně bude mělnický kemp, vzdálený od haly jen několik set metrů. K dispozici ale budou mít i tréninkovou tělocvičnu ve Sportovní ulici.

Vedle pořadatelského úspěchu domácí oddíl věří i v ten sportovní, i když mezi téměř stodvacítkou borců bude mít pouze jediného „koně". Ve váze do 66 kilogramů jím bude kadet Jaroslav Hančl obhajující loňské třetí místo ze stejné akce.

„Samozřejmě, že bychom Jardovi přáli medaili, na kterou má. Ve středočeské oblasti v podstatě nemá konkurenci. Možná jen s Herbertem Brausem z Broumova se perou o to, kdo bude jednička v nasazení," věří v úspěch Kryštof Marounek.

Jedním dechem ovšem připomíná ošidnost role favorita, na kterého je jeho svěřenec pasován. „Nebude ani tak rozhodovat boxerská vyspělost, ale jak to zvládne po psychické stránce. Boxuje doma, přijde se na něj podívat spousta kamarádů…"

Příprava se ovšem šestnáctiletému boxerovi, který v deseti z celkem čtrnácti svých zápasů zvítězil, vydařila a problém neměl ani s úpravou váhy.

Výhodu či naopak zrádnost domácího prostředí okusí také Tomáš Horn. Svěřenec slavného Rudolfa Kraje z „konkurenčního" mělnického SK Boxing Mělník nastoupí rovněž v kategorii kadetů, ale ve váze do 63 kilogramů.

Zacinká některému z domácích borců medaile?