„Je nutné poděkovat všem, kteří se na úspěchu podíleli. Všem trenérům, rodičům, hráčům a samozřejmě všem fanouškům," uvedl Jiří Švehla z mělnického klubu.

Jedinými přemožiteli výběru z „Polabí" se stali hráči BK Opava, a to hned dvakrát – poprvé hned v úvodním utkání ve skupině v poměru 54:70, když Roudničtí ještě v úvodu poslední čtvrtiny vedli. Následná drtivá výhra nad BK Brandýs 125:20 znamenala postup ze druhého místa do dalších bojů.

Ve čtvrtfinále se družstvo svým nejlepším výkonem v turnaji přeneslo přes obávané Klatovy vítězstvím 64:38. Ve večerním semifinále proti domácím Snakes Ostrava už byli někteří hráči nadmíru unaveni a někteří měli i zdravotní potíže. Torzo týmu se ale postavilo domácím velmi statečně a srdnatě. Hráči si sáhli na dno fyzických i morálních sil a po fantastickém výkonu nezastavitelného mělnického Matěje Burdy si výhrou 63:54 zajistilo finále.

V závěrečném klání čekal opět BK Opava a ani další fenomenální výkon Matěje Burdy, který opět potvrdil kvalitu jednoznačně nejlepšího hráče a se 160 body i střelce celého turnaje, na úspěšnou odvetu za úvodní porážku nestačil. Družstvo i přes značnou únavu srdnatě bojovalo, ale porážku 48:52 neodvrátilo.

Mělničtí dopomohli roudnickému týmu už k titulu mistra Ústeckého kraje, který znamenal postup do národního finále, a v Roudnici si hned po kvalifikaci spolupráci obou oddílů rovněž pochvalovali.

„Úspěch je dílem celého kolektivu trenérů, rodičů, sponzorů, diváků a ostatních lidí, kteří pomáhají pozvednout prapor roudnického basketbalu. Kdo byl přítomen, ví, že tento zážitek si bude pamatovat hodně dlouho. Poděkování si zaslouží také všichni kolegové z BK Mělník, se kterými v poslední době BA velmi úzce spolupracuje," řekl tehdy jeden z trenérů vítězů Jaroslav Pazourek.