A tentokrát zaslouží mělnické volejbalistky TJ EMĚ Mělník obrovskou pochvalu za dosud nejlepší umístění v soutěži a to na celkovém 4. místě.
Již od začátku druhé poloviny soutěže výkon mělnického družstva postupně narůstal. Mělnické hráčky zejména zapracovaly na obraně v poli a tvrdém servisu. Díky tomu bodovaly dvojnásobnou výhrou proti družstvu TJ Bohemians Praha, které skončilo na 3. místě, následně porazily na domácí palubovce TJ Lokomotiva Plzeň, poté neztratily ani na horké půdě VSK Spartak Děčín a zlomovým a především historickým úspěchem bylo kolo předposlední, kdy poprvé porazily VK Slovan Chabařovice, vedoucí tým tabulky, který jinak v celé sezóně ztratil pouhá dvě utkání.
V posledním kole mělo už mělnické družstvo svoje umístění jisté, ani tak ale nezaváhaly a zakončovaly proti týmu z Rumburka dvojnásobnou výhrou a to za úžasné podpory volejbalové mládeže a nejstaršího člena oddílu pana Jana Hudouska, kterému zároveň všichni přitomní, fanoušci i hráčky, popřáli k 90. narozeninám, které oslaví v měsíci dubnu.
Pochvalu na závěr tak zaslouží především trenér Stanislav Havlík, který se nebál šachovat se sestavou a stále hledal tu nejlepší vítěznou kombinaci, a dále všechny hráčky, které předvedly na této úrovni kvalitní nádherný volejbal. Jmenovitě Kateřina Vališová, Lenka Rejmanová, Markéta Hančová, Petra Naimannová, Pavlína Frýdová, Michaela Rolencová, Kateřina Příšovská, Babora Skopalová, Lenka Vyhnalová, Veronika Feštrová a Petra Horynová.

Pavlína Frýdová