Nedělní podvečerní akce na pražském Žofíně čítala z pohledu futsalu tři ocenění za rok 2017 – nejlepší hráč, nejlepší trenér a nejlepší hráč do jednadvaceti let.

První kategorii ovládl po roční pauze znovu Michal Seidler, který nastupuje za polský Rekord Bielsko-Biala, cenu pro nejlepšího kouče obdržel trenér české seniorské reprezentace Tomáš Neumann. A v posledním vyhlášení se dostalo i na hráče Mělníka – s počtem 207 bodů skončil mezi mladými na bronzové příčce právě Dominik Zdržálek.

„Chci všem poděkovat za hlasy a především chci poděkovat své rodině a přítelkyni Simoně. Ceny si moc vážím a samozřejmě gratuluji Janu Křemenovi, který celou naší skupinu zaslouženě vyhrál,“ popsal své pocity Zdržálek.

Současný hráč Olympiku ale nezískal cenu jen díky svému zatím famóznímu působení u soutoku. Předchozí rok načal v dresu Hradce Králové a poté se přesunul do pražské Sparty. Za Pražany však Zdržálek odehrál v nové sezoně jen čtyři zápasy a stěhoval se znovu – tentokrát do Mělníka.

Z deseti odehraných utkání si jednadvacetiletý reprezentant v dresu Olympiku připsal solidních devět gólů a výrazně tak pomáhá k jeho záchraně v nejvyšší české soutěži. Se Zdržálkem počítejte!

Pořadí vítězů:

FUTSALISTA ROKU 2017
1. Michal Seidler (Rekord Bielsko-Biala 468 b.)
2. Radim Záruba (Gardenline Litoměřice, 436 b.)
3. Tomáš Vnuk (Interobal Plzeň, 371 b.)

TRENÉR ROKU 2017
1. Tomáš Neumann (reprezentace ČR, 379 b.)
2. Martin Brůna (reprezentace ČR U19, 375 b.)
3. Martin Brychta (Slavia Praha, 280 b.)

FUTSALISTA ROKU 2017 DO 21 LET
1. Jan Křemen (Interobal Plzeň, 495 b.)
2. Ivan Šarközy (Helas Brno, 285 b.)
3. Dominik Zdržálek (Olympik Mělník, 207 b.)