Na sobotní utkání se Mělničtí sešli v plné síle včetně navrátilce Martina Jakeše a vyšehradského Jana Kefurta. Domácím se od začátku dařilo v útoku. Jako rozhodující se ukázal jedenáctibodový náskok vybudovaný po zlepšení hry v obraně ve druhé čtvrtině. I když se hosté hrající bez svého nejlepšího hráče ještě dokázali přiblížit, tak ve druhé polovině utkání jejich ztráta postupně narůstala.

„První poločas byl velmi vyrovnaný, hlavně v první čtvrtině jsme měli dobré procento střelby. Ovšem v obraně jsme dostávali jednoduché koše, hlavně z podkošových situací. O výsledku se rozhodlo v druhém poločase, kdy jsme zlepšili obranu a zrychlili hru. Náskok postupně narůstal a hosté na to už nedokázali odpovědět," shrnul utkání Jan Kefurt, který stejně jako pivot Šťastný zatížil konto soupeře 23 body.

V neděli byl mělnický tým na dobré cestě oplatit kolínské rezervě úvodní porážku o bod. Pětadvacetibodový náskok ze začátku druhého poločasu ale nakonec k výhře nestačil. Na mělnické straně se projevila nedisciplinovanost, ať už přímo na hřišti, nebo v docházce. Vždyť k dispozici tentokrát bylo pouze šest hráčů. Jeden z nich, Tomáš Kvasný, byl navíc v osmé minutě třetí čtvrtiny po druhé technické chybě vyloučen a domácí dohrávali bez střídání.

V závěrečné části se jim pak postupně vyfaulovali další tři hráči a s blížícím se koncem bodový náskok velmi rychle zeštíhloval. Dvojice Rajnoch – Laudin o něj v poslední minutě dokonce zcela přišla, ovšem kolínská radost byla předčasná. Mělnický kapitán totiž proměnil oba trestné hody a poslal utkání do prodloužení. V něm domácí už proti čtyřce hostů ještě dvakrát vedli, Kolín ale nakonec dovedl zápas k vítězství.

Mělničtí po něm na jedné straně mluví o bojovnosti hráčů, kteří ani v nízkém počtu zápas nevzdali, na druhé o zbytečném oslabení týmu. „Hrát v pěti, Kolín nás neporazil," zmínil Jan Karlovec. Jedním z hráčů, který „vydržel" na hřišti až do konce, byl Jakub Laudin, věkem stále ještě dorostenec. „V poslední vteřině základní hrací doby mohl vstřelit rozhodující koš, ale štěstí nám nepřálo," dodal kapitán Lukáš Rajnoch, který se v pětiminutovém nastavení společně s Laudinem pokusil proti několikanásobné přesile o nemožné. „Je to škoda, ale musíme se poučit ze zbytečných faulů a technických chyb. Jako řešení se chystám navrhnout pokuty pro jednotlivé hráče s technickými chybami. V poslední době jich máme příliš."