Příprava na novou sezonu přitom začala už koncem srpna soustředěním. „Díky tréninkům na MS v Rusku jsme vlastně kromě dvou týdnů neměli s Honzou Gazdíkem žádnou přestávku mezi minulou a současnou sezonou," uvedl Marounek. Oddíl má asi padesát členů, z toho jich aktivně trénuje kolem pětatřiceti.
A jak se dařilo Mělničanům v minulé sezoně, která pro ně byla velmi úspěšná? „Jaroslav Hančl získal bronz na MČR v kategorii juniorů v Rakovníku, Honza Gazdík získal titul mistra ČR v kategorii kadetů v Mostě, pak následovalo ME na Ukrajině a MS v Rusku, kde se umístil na 9. až 15. místě. V historii mělnického boxu je Honza třetím účastníkem MS. Další z reprezentantů Lukáš Plzák a Petr Kaiser sice nepřivezli medaile z MČR, ale mají za sebou spoustu vítězných zápasů," vyjmenoval Marounek. Za svůj úspěch považují i spolupořádání oblastního kola v boxu mládeže na Mělníku. „Pořádali jsme tuto akci společně s oddílem Rudy Kraje. Přišlo se podívat více diváků, než na některé extraligové zápasy," pochvaloval si trenér.
Oddíl v případě zájmu ukazuje box i ve školách v rámci tělesné výchovy. „I když si osobně nemyslím, že box by měl být sportem pro malé děti, nebráníme nikomu, aby na trénink přišel. Se začátkem školního roku se u nás právě těch malých vyrojilo docela dost. Díky trenérské činnosti Oldřicha Joury, který se věnuje hlavně začátečníkům a cenným zkušenostem legendárního trenéra Václava Pojkara, může náš oddíl poskytnout kvalitní přípravu jak malým klukům, tak těm starším, kteří sbírají medaile," zhodnotil Marounek současnou situaci v oddíle. 

Barbora Walterová