Za moderátorský stolek se letos postavil Petr Limprecht, který je nejen vedoucím dopravně preventivní skupiny městské policie, ale zároveň mistr školy bojového umění Taekwondo Hansoo v Mělníku. 

Každý oddíl, spolek nebo sportovní klub ve městě tu nominoval své tři absolutně nejúspěšnější sportovce za minulý rok, kteří dostali čestnou plaketu a diplom. Podle sekretáře okresního tělovýchovného svazu Pavla Suka budou všichni tito sportovci zároveň nominování do Nejúspěšnějšího sportovce Mělnicka, který spolupořádá Mělnický deník, Česka unie sportu, Středočeský kraj a města. Ten se bude konat v pondělí 26. února pod pořadatelskou taktovkou agentury Sport action s.r.o. a letos proběhne už podvacáté. „Tento projekt si klade za cíl ocenit nominované sportovce, funkcionáře a trenéry za jejich přínos pro mělnický sport,“ vysvětlil Pavel Suk.

Josef Bartoš
Sportovec roku je tady! Vrací se do Neratovic

Ve svém zahajovacím projevu starosta města zároveň přislíbil, že z rozpočtu města bude letos uvolněno na sport zhruba o dva miliony korun více, než bylo původně plánováno. „Peníze půjdou především na opravy sportovních zázemí,“ řekl starosta.

Úvodní znělku slavnostního galavečera obstaral soubor bicích nástrojů zdejší základní umělecké školy pod vedením pana Marka Šteigra. O první kulturní vložku se pak postarali mělničtí boxeři pod vedením Kryštofa Marounka. A to Jan Gazdík, účastník mistrovství Evropy v Turecku a Pepa Škop, mistr České republiky v kadetech. Přestávky mezi sportovci pak ještě vyplnily tři zpěvačky ze základní umělecké školy. A zhruba v polovině programu na pódium vyskákal Michal Kuběnka. Závodník v biketrialu, který pochází z Mělníka. Biketrial je v podstatě skákání na speciálně upraveném kole. Ve slavnostní večer Michal Kuběnka přeskakoval po dřevěných paletách ve spolupráci s třináctiletou Eliškou.

Vyhlašování ankety Sportovec roku probíhalo 21. prosince v Praze. Gabriela Koukalová.
Mistryně světa i překvapení ze Sazené. Představujeme adepty na Hvězdu Deníku

Na pódiu se vystřídali sportovci ze všech možných sportovních odvětví od basketbalistů, volejbalistů, přes plavce a bojovníky až po jezdce na koních. Kvůli vážnému zranění se nemohla dostavit k udělení ceny trenérka krasobruslařů Radana Prachtová. „Paní Prachtová s námi dnes bohužel nemůže být, jelikož se při tréninku zranila a má dvojnásobnou zlomeninu. Všem nám vzkazuje, že si této ceny velmi váží a slibuje, že práci s dětmi bude vykonávat i nadále a se stejným nasazením jako doposud,“ vysvětlil moderátor Petr Limprecht.

Zřejmě nejmladším oceněným sportovcem byl mladý hasič Albert Packa, který v kolektivu dobrovolných hasičů Vehlovice působí už od tří let. Na halové soutěži- Libišský čtyřboj se ve své kategorii umístil na neuvěřitelném prvním místě. „Konkurence v celém okrese je opravdu velká, jsme hrdí na to, že je Albert úspěšný. Věříme, že jeho nadšení vydrží i po přestupu do kategorie Mladších. Doufáme, že tento úspěch není posledním v řadě a Bertík obhájí své prvenství i v dalších soutěžích,“ tvrdí jeho trenéři.

Své svěřence ocenil i sám moderátor Petr Limprecht, jako trenér Taekwondo Hansoo. „Tuto cenu jsem získala podruhé a mám z toho hroznou radost, že mě trenéři nominovali. Vím určitě, že chci takhle pokračovat dál, cvičit možná ještě víc a pořád se zlepšovat,“ řekla Lenka Bruthansová, mělnická taekwondistka, která na mistrovství republiky vybojovala úžasně bronzové umístění.

Mezi posledními vyhlašovanými byli mělničtí boxeři ze školy Kryštofa Marounka. Jeho svěřenec Jan Gazdík má za sebou už 47 zápasů, ze kterých jich 33 vyhrál. Přiznal ale, že letos ho čeká ten nejdůležitější zápas – maturita.

Čestné uznání za dlouholetou činnost a podporu sportu na Mělníku si převzali Vladimír Mestenhauser z jezdeckého oddílu a Svatoslav Lugr, který pořádá mělnický maraton Míru, i když pouze jeden z nich dorazil osobně.

Že Taekwondo není jen sport, ale opravdické umění předvedl Mistr Lee nejen mělnickým bojovníkům, ale i přihlížejícím divákům.
Mistr Lee: Otec mi nařezal a rozhodl, že budu dělat bojové umění

Ocenění mělničtí sportovci

Tělovýchovná jednota EMĚ Mělník:
1. Oddíl volejbalu - Družstvo žen (vítěz 2. ligy České republiky)
2. Oddíl basketbalu - Lukáš Rajnoch

Hong He Hong Jia Quan (škola Čínského bojového umění Kung fu Mělník)
1. Jakub Miřatský
2. Karel Král
3. Anna Kajzrová

Klub plavců Mělnických
1. Adam Zloský
2. Anna Zlesáková

FC Mělník
1. Tým starších žákyň 
2. Jan Sedláček
3. Roman Dombai

Házená Mělník
1. Jan Chmelík
2. Družstvo starších žáků 
3. Družstvo starších žákyň 

FK Pšovka Mělník
1. Marián Krejčík
2. Jan Škrabal
3. Jan Müller

Jezdecký klub Mělník
1. Karolína Prušáková
2. Aneta Červená
3. Markéta Miková

Klub veslařů Mělnických 1881
1. Anna-Marie Macková
2. Matěj Mach
3. Zdeněk Krejza

Sportovní klub Kraso Mělník
1. Radana Prachtová

SK Los Mělník, klub orientačních sportů
1. Anna Machová
2. Marek Bejvl
3. Tomáš Skřipský

Tělocvičná jednota Sokol na Mělníce
1. David Vegricht

SDH Mělník Blata
1. Kolektiv mladých hasičů
2. Družstvo žen

SDH Mělník Vehlovice
1. Kolektiv mladých hasičů
2. Albert Packa

Spolek bruslařů Mělnických
1. Karolína Farkašová
2. Tréninková skupina pod vedením Nikoly Brabcové a Báry Stibůrkové

Olympik Mělník, futsal
1. Tomáš Cabadaj
2. Dominik Šup
3. Pavel Šuba

Taekwondo Hansoo z.s.
1. Petra Novotná
2. Vojtěch Beneš
3. Lenka Bruthansová

Workout Mělník
1. Tomáš Vágner
2. Pavel „Pablo“ Novák
3. Tým Workout Mělník

SK BOX Mělník
1. Jan Gazdík
2. Pepa Škop
3. Kryštof Marounek

Floor Maniacs Mělník
1. A tým muži

SK Boxing Mělník
1. Tomáš Doleček
2. Rudolf Kraj mladší

Zvláštní ocenění
Čestné uznání za dlouholetou činnost a podporu sportu na Mělníku Vladimír Mestenhauser a Svatoslav Lugr

Co pro vás znamená ocenění sportovce Mělníka?
Tomáš Vágner, Workout MělníkZdroj: Deník / Walterová BarboraTomáš Vágner
Workout Mělník

Jsem rád, že naše město Mělník dokáže ocenit práci sportovců, trenérů či týmů, kteří do své záliby dávají všechno. Sport má v Mělníku zelenou a to mě hrozně těší a vážím si toho.

Vojtěch Beneš, Taekwondo HansooZdroj: Deník / Walterová BarboraVojtěch Beneš
Taekwondo Hansoo

Je to moje první ocenění, mám za sebou vlastně teprve první celou soutěžní sezonu. Ale určitě mě to povzbudilo v tom, abych na sobě pracoval ještě víc než doposud.

Jan Chmelík, Házená MělníkZdroj: Deník / Walterová BarboraJan Chmelík
Házená Mělník

Určitě mě to motivuje k dalším výkonům. Celý život jsem denně na házené a rád vzpomínám na každý den, který jsem tam prožil. Ale nejlepší jsou stejně soustředění, tam je největší sranda. Mládežnickou reprezentací jsem už prošel a teď je mým cílem hrát, co nejvíc a možná se jednou podívat do zahraničí.

Zimní olympiáda se blíží, tentokrát ji hostí Korea
Okres žhaví ovladače. Olympiáda táhne!