Poločasový výsledek ještě mohl hosty hřát. Byť se šance rodily výhradně před jejich brankou, inkasoval její strážce Mareš pouze po střele nestárnoucího Romana Mareše a přímáku Maxe. „Do půle se nám dařilo zodpovědně bránit a chrudimské šance pochytal opět výborný Mareš,“ byl s dílčím stavem spokojený i trenér Mělníka Jakub Němec.

Ve druhé části ale vzaly mělnické myšlenky na přijatelné skóre za své. Východočeši v rozmezí čtyřech minut odskočili až na sedmibrankový rozdíl. Jenč, který v mělnické bráně vystřídal Mareše, nedokázal zabránit završení hattricku Évertonovi, k poslednímu gólu domácí donutili Válu.

„Ve druhém poločase se už projevila obrovská kvalita chrudimských hráčů, zejména Éverton podal vynikající výkon. Po gólu hned v úvodu jsme přestali být aktivní. Bylo znát, že hráči B-týmu a juniorky nemají s takto těžkými zápasy zkušenosti. Hlavně fyzicky to pro ně bylo hrozně těžké utkání,“ komentoval kouč Olympiku nejvyšší porážku sezony.

Ilustrační foto
Velký výpadek elektřiny na Mělnicku trval hodinu a půl

Stejně jako ve středečním čtvrtfinále poháru proti Spartě zdaleka neměl k dispozici kompletní kádr a chyběli stěžejní hráči na čele s kapitánem Vokounem. „V sestavě, v jaké jsme sem jeli, jsem nečekal zázrak. Když nejsou hráči, na kterých to máme postavené, je to znát. Nemáme tak široký kádr, abychom mohli hrát s týmy jako Chrudim vyrovnané zápasy.“

Domácí si generálku na domácí souboje s evropskou elitou pochvalovali. „Ve druhém poločase už jsme zlepšili koncovku. Výhrou jsme si zvedli sebevědomí na důležitá utkání v Lize mistrů,“ řekl po závěrečném hvizdu autor jedné z branek Pavel Drozd.

Era-Pack Chrudim – Olympik Mělník 9:0 (2:0)
Branky: 21., 27. a 35. Éverton, 6. R. Mareš, 15. Max, 28. Bagatini, 30. Doša, 30. P. Drozd, 38. vlastní.
Chrudim: Litviněnko (26. Žďánský) – Éverton, R. Mareš, M. Mareš, Max, Koudelka, P. Drozd, D. Drozd, Doša, Bagatini, Balog, Felipe.
Mělník: Mareš (33. Jenč) – Mažári, Kuč, Gabčo, Babovák, Buzek, Vála, Hochman, Nečas, Prieložný

Ilustrační foto.
V Nové Vsi se nehrálo, v Řepíně padly čtyři červené