Mělník se chtěl pokusit navázat na poslední výhru nad Slavií, venku mu to však stále nelepí. Ze všech zatím osmi hraných zápasů na cizím hřišti Olympik nezískal ani bod a včerejšek nebyl výjimkou.

Domácí gólostroj se naplno rozjel už po dvaatřiceti vteřinách hry, poprvé překonal Michala Jenče z dorážky Max. Chrudim navíc i po gólu diktovala tempo hry a byla po většinu času více na míči, z čehož poměrně brzy vyústily další branky do sítě Mělníka. Hned dvakrát se během jedné minuty prosadil kapitán Lukáš Rešetár. 

Smrtící nástup ERA-PACKu podtrhl zkraje osmé minuty svým druhým gólem do odkryté mělnické klece Max a už na 5:0 zvyšoval o několik chvil později po povedené střele mezi nohy hostujícího brankáře Martin Doša. Do poločasu se Chrudim trefila ještě dvakrát, po jednom gólu si připsali Michal Mareš a David Drozd. To už stál v brance Mělníka Nikita Zyrjanov, ani on ale nedokázal domácí střelce zastavit.

Volejbalisté Aera Odolena Voda - zleva blokař Tomáš Pajma, nahrávač Luboš Bartůněk a smečař Evandro Dias de Souza. Za nimi univerzál Steven Morales (číslo 1).
Odolka touží prolomit mizérii v daleké Ostravě

Druhá dvacetiminutovka začala v podobném duchu, Max nejprve nastřelil tyč. Poté měl na noze první gól Olympiku Mažári, jeho trefě stálo v cestě břevno. Chrudimi se navíc během dalších čtyř minut podařilo úplně vše, nač sáhla, díky čemuž vsítila pět branek v rozmezí čtyř minut a stav už byl 12:0!

Hosté se nakonec přeci jen dočkali alespoň čestného úspěchu, vysoký debakl zmírnil po přihrávce Dominika Zdržálka Josef Gabčo. Poslední slovo měl ale znovu třináctinásobný český mistr, který díky Koudelkovi a Drozdovi uzavřel skóre do stavu 14:1.

Olympik neměl na palubovce hlavního adepta na titul sebemenší nárok a svěřenci trenéra Pavla Šuby musí rychle na velký výbuch zapomenout. Tým má před sebou posledních šest utkání sezony, ve kterých se rozhodne, zda si Mělník zajistí ligovou místenku i do další sezony. Situaci má stále ve svých rukou, je devátý.

ERA-PACK Chrudim – Olympik Mělník 14:1 (7:0). Branky: 1. Max (Felipe), 4. Rešetár (Koudelka), 5. Rešetár (P. Drozd), 8. Max (Felipe), 13. Doša, 14. M. Mareš (Doša), 16. D. Drozd (Koudelka), 26. D. Drozd, 26. P. Drozd (Koudelka), 28. Rešetár (D. Drozd), 29. Max (M. Mareš), 29. Max (Doša), 34. Koudelka, 40. P. Drozd (Rešetár) – 30. Gabčo (Zdržálek). 

Chrudim: Litviněnko (Žďánský) – R. Mareš, M. Mareš, Max, Koudelka, P. Drozd, D. Drozd, Doša, Rešetár, Felipe.

Mělník: Jenč (Zyrjanov) – Zdržálek, Gabčo, Šuba, Němec, Mažári, Buzek, Surmaj, Stýblo, Babovák.

Další známé výsledky 16. kola: Sparta Praha – Ocel Třinec 7:1, Interobal Plzeň – Helas Brno 6:2, Svarog Teplice – Nejzbach Vysoké Mýto 8:1. 

Kralupy na domácí půdě deklasovaly Hořovice třinácti góly.
Kralupská série budí respekt. Teď formu otestuje Rakovník