Na bezvadně připravené trati se začalo běžet úderem desáté hodiny, na start se postavilo přesně 127 běžců. Náročnosti závodu přidávalo postupně i horké počasí, s čímž si mezi muži nejlépe poradil Vítězslav Flegl. Ten nedal svým pronásledovatelům šanci a s časem 1:18:07 zopakoval první místo z minulého roku. Spokojený ale vítěz rozhodně nebyl.

„Můj plán byl mít kilometr pod tři a půl minuty. Zprvu se mi to sice dařilo, ale nevydržel jsem. Naštěstí byl k dispozici nějaký náskok a tak jsem si to mohl v klidu doběhnout,“ řekl organizátorům závodu Flegl po doběhnutí. Druhé místo obsadil zkušený veterán Petr Havelka, který za vítězem zaostal o minutu a čtrnáct sekund.

Velký Borek - FC Mělník 0:2
Borek pořádá tradiční turnaj. Přijedou Kly i rezerva Velvar

V ženské kategorii nenašla přemožitelku Radka Churaňová. Ta si připsala už šestý triumf, při vběhnutí do cíle ukazovala časomíra čas 1:27:40. Churaňová zvítězila i přesto, že si na šestém kilometru natáhla stehenní sval, což samo o sobě svědčí o obrovské vůli. „V jednu chvíli jsem si myslela, že to budu muset zabalit. Trochu jsem to pak rozběhla a hlídala si hlavně první místo. Na dobrý čas jsem myslet ani nemohla,“ uznala spokojená bojovnice Churaňová. Druhé místo mezi ženami brala Lenka Šibravová, třetí skončila Zuzana Rusínová.

Kromě samotného úspěšného absolvování závodu pořadatelé vyhlásili ještě jeden cíl - pokusit se o zápis do knihy rekordů. Miřejovický půlmaratón je totiž bezkonkurenčně největším běžeckým závodem na počet trvale žijících obyvatel. V Miřejovicích bydlí oficiálně jen osmapadesát lidí a i tento plán se nakonec vydařil.

I díky tomuto bonusu závod na Mělnicku vstoupil do běžecké historie v Česku. Příští Miřejovický půlmaratón bude jubilejním desátým.

Kvalifikace o 2. ligu: Rodos Dvůr Králové - Junior Mělník.
Áčko Junioru zahájí sezonu utkáním s vlastní rezervou