Mělničtí se jako už poněkolikáté opět probudili až za stavu 0:4, při hře bez brankáře. Dvě branky v kladenské síti, ta premiérová Hanzlíkova tři vteřiny před koncem, ale byly jen slabou náplastí. Trenér Pavel Šuba pak přiznal, že herně to jeho týmu vůbec nevyšlo, ač zápas měl být po minulém prvním bodovém zisku pro nováčka novým začátkem. „Myslím, že to byl náš suverénně nejslabší výkon. Kladno bylo ve všem lepší – s balonem, v rychlosti. My jsme hráli bojácně a nedůrazně. Pouze jsme staticky bránili. V power-play jsme si vytvořili asi pět gólových šancí, z nichž jsme dali dva góly. Kladno nás přehrálo víc než Chrudim."

Podle představ kladenského trenéra Jakuba Jiránka byl jen první poločas. „Vedli jsme dva-nula, ale druhá půle už byla slabá. Nějak nám to přestalo jít. Kluci už asi mysleli, že to půjde samo a je hotovo. Dva hloupé góly jsme dostali při power-play, kdy jsme měli míč odkopnout z čáry. Možná jsme měli dát víc gólů."

SAT-AN Kladno – Olympik Mělník 4:2 (2:0)
Branky a nahrávky: 2. Pleyer (Čurda), 14. Pleyer (Čurda), 25. Fitzel (Junek), 29. Fitzel (Trnka) – 33. Dvořák, 40. Hanzlík (Dvořák). Hráno bez karet. Olympik: Machulka – Gabčo, Malák, Banovič, Hanzlík, Šmidrkal, Dvořák, Brožek, Šimandl, Weiner.