Mšenský závod měl už před startem jasné trio favoritů – vedle mšenských Filipa Šitery s Janem Holubem také pardubického Hynka Štichauera. To se potvrdilo i v samotném závodě. Hned v první jízdě se utkali mšenští borci a úspěšnějším byl Mladoboleslavák Šitera. Ve třetí sérii porazil Holub Štichauera a v té následující pak Štichauer nechal za zády Filipa Šiteru. Celé trio se tak srovnalo na jedenácti bodech, přičemž ani pomocná kritéria nemohla rozhodnout o tom, jak se v průběžném pořadí seřadí.

Následoval los do finálových rozjížděk. Aby nemuselo probíhat dvojí losování, byla zvolena varianta, kdy jury závodu losovala jména jezdců od vnitřního okraje dráhy. Finále A svedlo proti sobě Hynka Štichauera, Jana Holuba, Jaroslava Petráka a Filipa Šiteru.

Od startu finálové jízdy odlétl nejlépe Hynek Štichauer, na kterého dotíral Filip Šitera. Domácí jezdec se nechtěl spokojit se druhým místem a tak se na výjezdu ze zatáčky u depa protáhl před reprezentanta Pardubic. Ten už neměl kam a následoval Štichauerův pád. Bohužel ne jediný.

Filip Šitera se za svým protivníkem ohlédl a těsně před cílovou čárou se dostal do kontaktu s mantinelem. Ošklivý pád znamenal nejen jeho konec v závodě, ale také transport do mladoboleslavské Klaudiánovy nemocnice s bolestí žeber a vykloubeným ramenem.

Opakovanou jízdu pak znovu ovládl Hynek Štichauer před Janem Holubem a Jaroslavem Petrákem.

Vložené klání jezdců do 125ccm (které se však vzhledem k nízkému počtu účastníků pravděpodobně nezapočítá do seriálu MČR) mělo ve všech čtyřech jízdách vždy stejné pořadí a tak i v konečném účtování vyhrál Adam Fencl před Marcelem Studzińskim, Kryštofem Rybářem a Františkem Klierem.

Přebor ČR - pořadí mšenského závodu: 1. Štichauer (Pardubice) 11 bodů + 1. ve finále A, 2. Holub (Mšeno) 11 + 2., 3. Petrák (Pardubice) 9 + 3., 4. Šitera (Mšeno) 11 + fd, 5. Klein (Mšeno) 5 + 1. ve finále B, 6. Babička (Slaný) 7 + 2., 7. Chod (Slaný) 5 + 3., 8. Dudek (Slaný) 7 + R, 9. Mikel (Březolupy) 3 + 1. ve finále C, 10. Novák (Pardubice) 2 + 2., 11. Hájek (Markéta) 4 + 3., 12. Ševčík (Markéta) 2 + f.

JAROSLAV LÍBAL