Do samotného finále dívky do patnácti let prošly po úspěšně odehrané základní části ligové soutěže. Z následující nadstavbové fáze se na závěrečný turnaj kvalifikovalo osm mužstev, mezi nimi i BK Kralupy.

V základní skupině přímého boje o titul družstvo kapitánky Petry Malíkové nejprve narazilo na obhájce prvenství – HB Basket Praha. Po dramatickém boji se Junioru podařilo zvítězit těsně 63:61. „Soupeř nám utekl a měli jsme docela velkou ztrátu. Ale děvčata bojovala až do konce, a to se jim vyplatilo. Výborně zvládnutou koncovkou a skvělou úspěšností jsme si došli pro výhru," řekla k prvnímu utkání trenérka Adéla Janáková.

Dalším vítězstvím by si Kralupský BK došel pro vysněný postup do semifinále. To se povedlo – s Karlovými Vary uspěl nejtěsnějším rozdílem 55:54.

Před posledním utkáním ve skupině si vedení týmu mohlo dovolit nechat odpočívat největší opory. Na palubovku se tak dostaly náhradnice, kvalita ale i přes bojovnost chyběla.

Kralupanky ve třetím souboji podlehly loňskému vicemistrovi USK Praha uspěl vysoko 45:97. „I tak ale musím celý tým pochválit. Méně zkušené hráčky chtěly. Nedaly se a vzdorovaly srdnatě," uznala s respektem Janáková.

Taekwondistka Petra Novotná na sebe upozornila v Řecku, na ME skončila pátá.
Taekwondistka Novotná v Řecku bojovala o zlato

SMOLNÉ SEMIFINÁLE

Start play off se Junioru bohužel nepodařil. S Hradcem Králové reprezentantky z Mělnicka prohrály 66:52. Vyšší a zkušenější soupeřky si vybojovaly postup do finále. Kralupy čekal boj o bronz. Znovu narazily na USK Praha, už v plné síle. Třetí místo ale mužstvo nevybojovalo, padlo 59:63.

„Trochu nám utekl začátek zápasu, holky byly na konci hodně zklamané. Ale patří jim velké díky, protože předváděly velmi kvalitní hru. Obsadit čtvrté místo, to není v této kategorii nic jednoduchého," pochválila své svěřenkyně Janáková.

I přes konečný neúspěch se ale čtyři hráčky z Kralup dostaly do užšího dívčího kádru české basketbalové reprezentace U15. Už jen to je naprostá senzace!

Ilustrační foto
Středočeské obce uzavírají silnice pro kamiony, Praze se to nelíbí