Bez mistra světa Hancocka a také Poláka Protasiewicze, považovaného za jednoho z hlavních „strůjců" čtvrteční revolty, na jejímž konci byl verdikt rozhodčího o tom, že je mšenská dráha nezpůsobilá, zato premiérově s oběma bratry Pawlickými – tak bude vypadat zahraniční část mšenské sestavy pro středeční závod.

„Jeví se velmi dobře, i když jim nedělní závody nevyšly. Letos jsme je podepsali poprvé, tak uvidíme, jak pojedou, doufám, že budou dobří," uvedl manažer Greplu Petr Vandírek na adresu dvacetiletého Przemyslawa a o tři roky mladšího Piotra, kteří už mají i přes svůj nízký věk zkušenosti z několika evropských soutěží a jsou řazeni mezi vůbec nejnadějnější polské jezdce současnosti.

V úspěšném vstupu na cestě za obhajobou titulu pak Mšenští budou po boku cizinců spoléhat především na Filipa Šiteru, zatímco Jan Jaroš bude chybět. „Úvodní závod byl opravdu nešťastný a sešla se v něm spousta okolností. Ale stalo se a musíme pokračovat. Doufám, že to ve Slaném napravíme, i když máme problémy se sestavou, především co se týká Honzy Jaroše," dodal Petr Vandírek, kterého domácí sestava zřejmě ničím nepřekvapí. Manažer Slaného Milan Mach postaví tu, jež odjela první utkání v Praze.

Po dvou letech se doma ve slánských barvách představí Ulamek, jezdící ještě loni za Mšeno, dále nastoupí Kosciecha, Málek, Čejka, Krčmář, Dudek a připravený bude náhradník Průcha.

Plochodrážní svět zasáhla o víkendu krutá zpráva, která dorazila z Polska. Při utkání tamní nejvyšší soutěže upadl Lee Richardson. Třiatřicetiletý Angličan byl převezen do nemocnice, kde podlehl vnitřnímu krvácení. Jezdci dnes uctí jeho památku minutou ticha.