Tehdy, v roce 2018, středočeští účastníci své výkony pozlatili rovněž dvanáctkrát, nicméně v barvě stříbra i bronzu vybojovali shodně vždy o jednu medaili méně než letos. A tentokrát to vlastně mohlo být v celkovém hodnocení ještě usměvavější. Vždyť co chybělo k dosažení třetího místa? Pouhých sedm bodů!

O letošní medaile pro střední Čechy se – vedle hodnocení kolektivů – podělilo 14 mladých sportovců; šest dívek a osm chlapců. Nejúspěšnější byla rychlobruslařka Natálie Brichová, jíž to cinklo čtyřikrát: vybojovala dvě zlata a dvě stříbra. A hned šest závodníků, jedna dívka a pět chlapců, získalo po dvou medailích.

Jednoznačně nejúspěšnějším sportem se pro Středočechy stalo rychlobruslení s 11 medailemi; následovaly běžecké disciplíny (4), snowboarding (3) – a po dvou medailích přinesly boje v akrobatickém lyžování, biatlonistů, krasobruslařů i šachistů.

Lupič, zloděj - Ilustrační foto
Jesenický gang zlodějů zmizel. Policie nemá ponětí kam

Výprava hájící na Karlovarsku středočeské barvy měla celkem 135 účastníků: 101 borců, reprezentujících kraj v individuálních i kolektivních sportech, doprovázelo 25 trenérů, šest servismanů a tři vedoucí výpravy.

Nasazení všech ocenila v pátek hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová, jež při nedělním zahájení společně s radním Martinem Draxlerem (oba ANO) zajela krajany povzbudit přímo do Karlových Varů. Už tehdy konstatovala, že blyštivé placky na krku jsou fajn, ale nikoli tím nejzásadnějším.

V podobném duchu nyní hodnotí i úspěšné boje středočeských sportovních nadějí. „Gratuluji všem, kteří dosáhli na nejvyšší příčky – a pomohli tak k celkovému výbornému výsledku Středočeského kraje. A zároveň děkuji všem našim mladým sportovcům za vzornou reprezentaci,“ připomněla. Jedním dechem však na jejich adresu doplnila: „Opět připomínám, že medaile nejsou to nejdůležitější. Podstatné je, že mají sport jako koníček, který je baví a rozvíjí.“

Středočeská výprava před Karlovarskou arénou.Zdroj: KÚ Středočeského kraje

Medailové úspěchy středočeských sportovců
* Zlato:
- rychlobruslení
- běžecké disciplíny
- biatlon
- snowboarding
- šachy
* Stříbro:
- rychlobruslení
- krasobruslení
- snowboarding
- šachy
* Bronz:
- krasobruslení
- akrobatické lyžování
- snowboarding
- rychlobruslení
- skikros

Slapská přehrada, která patří do soustavy vodních děl Vltavská kaskáda
Hladina na Slapech poklesla kvůli plánovaným pracím
Pamětní listy pro autory vítězných panenek.
Hejtmanka ocenila tvůrce nejhezčích panenek zachraňujících životy
Zdravotnické operační středisko Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje.
Častěji než slova poděkování slyší na záchrance sprosťárny