„Za každou výhru musíme být rádi, a když je za tři body, tak o to víc,“ těšila kapitána Odolky Martina Hladíka šestá výhra. Méně už výkon, který jí předcházel. „Upřímně se hrálo strašné utkání. Objevilo se v něm tolik věcí, které by se v zápase neměly vyskytovat. Tři body jsou pro nás moc důležité, ačkoli jsme je získali po hrozném výkonu.“

Trenér Martin Kop chyby na obou stranách připisoval náročnému programu. „Hráli jsme pátek, sobota, teď v úterý, takže fyzické síly ubývaly,“ připomněl. Klíčem k vítězství označil pevnější nervy v koncovce. „Měli jsme i štěstí. Kdo si věří, tak většinou koncovky urve pro sebe. Zápas mohl dopadnout klidně opačně. Jsme vděční za tři body. Kladno se ale do poslední chvíle nevzdalo,“ narážel na čtvrtý set.

Domácí v něm skutečně prokázali srdce bojovníků. Prohrávali už 18:23, přesto si vypracovali čtyři možnosti set ukončit. V nesmírně dramatické koncovce dokázali odvrátit devět mečbolů. Nejdramatičtější a nejdelší set aktuálního ročníku extraligy nakonec skončil 35:37 ve prospěch hostů. „Za stavu 18:23 by většina týmů svěsila hlavu, ale Kladno zariskovalo na servisu a málem zvrátilo jasně prohraný duel,“ ocenil soupeře Kop.

Třídenní turnaj v rámci MČR v boxu mužů a žen ve víceúčelové hale v České Lípě, který se uskutečnil 9.-11. prosince 2020.Pořadatelem celé akce byl Radek Procházka, majitel českolipského Viper clubu. Akci podpořilo město Česká Lípa, Liberecký kraj a Česká
Mezi nejlepšími! Neratovický box slaví premiérové medaile na mistrovství seniorů

„Kdyby to byl fotbal, tak to bylo na remízu. Vyhrál šťastnější," povzdechl si druhý trenér Orlů Tomáš Samsely a ocenil nezměrnou bojovnost svého týmu, který nejednou dokázal vymazat slibný náskok soupeře a sám měl několik možností vyhrát minimálně ještě jeden set.

„Měli jsme k tomu blízko. Musíme to ale být my, kdo tlačí a soupeře dorazí. Nemůžeme čekat na jeho chybu," dodal s tím, že na straně Orlů je viditelné velké zlepšení oproti začátku sezony.

Vyrovnaný první set rozhodl až jeho závěr. Kladno při kvalitním servisu Kraffera blokem a pak útokem kapitána Zajíčka získalo dvoubodový náskok a na první pokus set ukončilo.

V druhé části si hosté vypracovali šestibodový náskok. Orli se však opět při servisu Kraffera vrátili do hry a nakonec měli i první setbol. Nevyužilo ho, zatímco jeho protivník svůj druhý ano.

Třetí set měl rovněž vyrovnanou koncovku. Kladno mělo těsný náskok (23:22), Odolka ale esem otočila a hned šťastným bodem kapitána Hladíka sadu na první pokus ukončila.

Aero čekají do Vánoc ještě dvě utkání. V pátek hostuje v Českých Budějovicích, v pondělí přivítá v dalším televizním utkání Ústí nad Labem.

Kladno - Odolena Voda 1:3

Sety: 22, -24, -23, -35. Esa: 15:7. Bloky: 10:15. Čas: 140 minut.

Kladno: Křesťan (20), Zajíček (16), Hýský (17), Kraffer (11), Kyjanica (11), Fortuník (1), libero Kunc. Střídali: J. Mikulenka, Palgut.

O. Voda: M. Démar (5), L. Demar (12), Taylor (3), Holubec (16), Hladík (16), Vanags (16), libera Hadrava, Kop. Střídali: Shaker, Vachoušek, Horák (4).

Volejbalisté Aera Odolena Voda - ilustrační foto
Aero přišlo o vítězné tažení, Vary svou domácí tvrz udržely