Trenére, před sezonou jste řekl, že vaším cílem je postoupit do play-off, což se podařilo z šestého místa. Panuje tedy ve vás spokojenost?
U mě nikdy spokojenost panovat nemůže, protože potom by chyběla motivace a drive posouvat se dopředu a jako tým bychom už jen stagnovali, nebo se dokonce zhoršovali. Určitě jsem však spokojený s tím, že se nám podařilo splnit tento cíl, navíc z krásného šestého místa, což je pro nás maximum, kam jsme se mohli letos dostat. Týmy před námi jsou hodně odskočeny, protože jsou profesionální. My jsme se umístili nejvýše z amatérských týmů, což je velký úspěch. Se spoustou věcí však v sezoně spokojený nejsem, máme ještě hodně na čem pracovat, protože moje ambice, kam by se měl tým v budoucnu posunout a jaký styl hry předvádět, jsou velké.

Chcete tedy v příští sezoně dosáhnout většího úspěchu?
Z pohledu výsledků budeme v příští sezoně chtít minimálně zopakovat letošní umístění. Chceme stabilizovat tým, posílit, aby byla v týmu větší konkurence, a začlenit mladé odchovance stabilně do A-týmu. Mělo by se nám také uzdravit několik dlouhodobě zraněných důležitých hráčů. Nejdůležitější však pro mě bude, abychom předváděli kvalitnější a hlavně vyrovnané výkony po celou sezonu a výkonnostně se přiblížili profesionálním týmům.

Jaký zápas byl podle vás nejpovedenější a který vás naopak nejvíce zklamal?
Shodou okolností nejvíc pozitivně i negativně můžu určitě hodnotit zápasy se Spartou a Plzní. V domácích utkáních se nám tyto silné profesionální týmy podařilo porazit, na jejich půdě jsme však obdrželi nejvyšší porážky v sezoně. Jsme určitě nejvíc nevyzpytatelný tým v lize a na tom musíme hodně zapracovat. Je potěšující vědět, že když se nám vše sejde, tak jsme schopni kohokoli porazit. Na druhou stranu jsme také schopni předvést hodně špatné výkony a to musíme změnit.

Na domácí zápasy chodilo poměrně dost fanoušků. Co jste říkal na atmosféru v hale na gymnáziu?
Našim fanouškům musíme poděkovat za jejich podporu, protože jsou jedny z nejlepších v lize. Bez nadsázky je to i jejich velká zásluha, že jsme doma hodně silní, protože nás dokáží vyhecovat k výborným výkonům. Doufám, že jak porostou naše výkony v dalších sezonách, tak bude i jejich podpora ještě sílit a budou se scházet stále ve větším počtu.

Velmi se dařilo Vokounovi, Gabčovi a Marešovi v brance. Hodnotíte to stejně, nebo nejsilnější stránkou byl týmový výkon?
Souhlasím, že tito hráči byli po celou sezonu velkými oporami. Musím však poděkovat všem, protože bez nikoho by to nešlo a všichni mají podíl na týmovém výsledku. Zejména mě potěšili mladí junioři, kteří byli hozeni do vody a zvládli to skvěle. Ukázali, že naše akademie je na velmi vysoké úrovni a že do budoucna budou oporami týmu.

Zůstáváte jako hlavní trenér a plánujete případně kádr nějak posílit?
To byste se musel asi zeptat někoho jiného (směje se). Ale vážně, určitě u týmu zůstanu. Mám tady dlouhodobý plán, na jakou úroveň chci tým dostat, a před sebou ještě hodně práce. I proto musíme kádr doplnit o správné hráče, abychom se mohli posouvat. Nějaké změny v týmu proběhly už během této sezony a teď budeme pracovat dál na tom, aby do začátku přípravy byl tým podle našich představ.

JAKUB SOUMAR