V sobotu by se dokonce s mírnou nadsázkou dalo říci, že co neratovický atlet, to aspoň jeden cenný kov. Jedinou výjimkou byl veterán Ota Čech (60 metrů – 8,54 vt.). Bronz získali třeba Michal Sebera v dálce juniorů, Martin Zikmund v běhu na 400 metrů dorostenců, Tomáš Hunčovský v běhu na 3000 metrů mužů, Alice Zbúrová na 1500 metrů juniorek. Na v sobotu obligátním bronzovém stupínku nakonec skončila také štafeta juniorek ve složení Horáková, Novosadová, Najmonová, Zbúrová. Většinu z těchto závodníků a závodnic trénuje duo Konop – Čerepušťák.

V neděli už medailová žeň nebyla tak velká, zato přibylo kvalitních výkonů. Dvě medaile (obě stříbrné) získal starší žák Ondřej Bureš, a to na krátkých překážkách (konečně pod 10 vt., přesně 9,73) a pak v běhu na 1500 metrů (5:08,75).

Závody, které ukázaly, jak kdo trénuje přes zimu a jak toto úsilí dokáže přetavit v úspěchy, měly podle zúčastněných jedno velké plus v účasti atletů z jiných krajů. Ti samozřejmě mimo hodnocení do krajských přeborů středních Čech využili letos ojedinělou příležitost závodit si v hale a byli vítanou konkurencí.

A co ještě čeká závodníky z mělnického regionu v halové sezoně? Ti nejlepší mají možnost zúčastnit se mistrovství republiky příslušné věkové kategorie, v jednání je i utkání přípravek se Starou Boleslaví a Českým Brodem a trénink by měly zpestřit i další závody v Praze.

(oč)