„S vítězstvím venku jsem samozřejmě spokojený, ale už bychom měli mít dostatek zkušeností na to, abychom utkání, ve kterém vedeme tři-nula dotáhli do klidného vítězství,“ neodpustil si trenér Jakub Němec poznámku k prohospodařenému náskoku na přelomu obou poločasů.

Doma hrající Zlej sen prohrál zápas, ke kterému vzhlížel po předešlých porážkách jako k odrazovému můstku k lepším časům. V tabulce výše postavený Mělník ale vylepšil svou venkovní bilanci o druhou výhru z pěti zápasů. Na rozdíl od domácích střílel ze všech pozic a trestal chyby v rozehrávce a špatné dostupování soupeře.

Dva úvodní góly Mělníka byly z kategorie laciných, třetí padl z penalty za faul brankáře. Liberec sice nepolevoval v aktivitě, jenže střelecká muška v šancích byla darebná. Za stavu 0:3 nastřelili hosté ještě tyč, stejně se to podařilo na druhé straně Žočkovi.

Až v 16. minutě přesně zacílil Soukup a po úniku pálil přesně Kazda. Domácí se chytli po třech minutách druhé půle a Soukup a po něm Benek otočili skóre na 4:3. „Asi jsme si mysleli, že se nám nemůže nic stát. Domácí nás ovšem vyvedli z omylu,“ komentoval čtyřbrankovou šňůru domácích hostující Tomáš Prejsa.

Euforii Liberce brzy zchladil po rohu špatně bráněný Gabčo a kapitán Vokoun dostal hosty znovu do vedení. Předtím domácí hlavou nastřelili tyč. Následně v rychlém tempu musel gólman Vogt zachraňovat po další ostré palbě.

Přišel trestný kop a z něho Henzl srovnal stav. Hrálo se ostře, fauly se kumulovaly, ale na penalty nedošlo. Snaha domácích nebyla okořeněna góly a po zachycení útoku znovu Vokoun zvrátil dvě minuty před koncem zápas na stranu hostí. Liberec šel do rizika power-play, což Kuč dokázal potrestat střelou do prázdné brány.

Mělník slavil čtvrtou výhru, Zlej sen zůstává na bídných čtyřech bodech. V dalším zápase Olympik hostí v pátek od 20.30 hodin Helas Brno.

Zlej sen Liberec – Olympik Mělník 5:7 (2:3)
Branky: 16. a 23. Soukup, 20. Kazda, 24. Benek, 31. Henzl – 5., 11. z pen. a 26. Gabčo, 27. a 38. Vokoun, 6. Prejsa, 40. Kuč. ŽK: 2:2.

Ilustrační foto.
Druhá půle znovu sebrala Kralupským body