Proti původním plánům se duel o absolutního krále druhé nejvyšší soutěže neuskuteční na neutrální půdě v Chrudimi, ale ve zbrusu nové mělnické hale. V budoucnu by se pořadatelství Superpoháru mělo mezi oběma skupinami střídat. O tom, že na východě se odehraje až za rok, napoprvé rozhodl los.

„Jsem rád, že můžeme tak významný zápas uskutečnit v naší nové hale. Věří, že přijde hodně fanoušků a odstartujeme novou éru našeho klubu v novém prostředí," těší se prezident a trenér Olympiku Pavel Šuba.

Čtěte také: Olympik už nedal pronásledovatelům šanci. Od nové sezony je opět prvoligový!

Soupeřem Mělníka bude Gamaspol Jeseník, který vyhrál loňský premiérový ročník. Jelikož se Jeseničtí kvůli chybějící hale ve svém městě rozhodli ve druhé nejvyšší soutěži zůstat, mají možnost vyhrát trofej podruhé za sebou. „Je lepší, když se zápas bude hrát před pořádnou kulisou, než před třiceti lidmi na neutrální půdě," uvedl k cestě na soutok jesenický trenér Jiří Gnida. Oba kluby se navíc dohodly, že nechají ve finále Superpoháru hrát i své případně vykartované hráče.

„Tento zápas je svátkem druhé ligy a měly by ho hrát celky v nejsilnějším složení," souhlasil Šuba. Stejný názor měl i prezident Gamaspolu Jeseník Jiří Gnida, který už v loňském finále souhlasil s účastí disciplinárně potrestaného Tomáše Pešíra na straně Gardenline Litoměřice. Zápas se uskuteční v pátek 7. dubna od 20.30 hodin.