V konkurenci dalších třiadvaceti závodnic nejen z Česka, ale i ze zahraničí si v obou rozjížďkách úvodního podniku mezinárodního motokrosového mistrovství vybojovala shodné jedenácté místo, což v celkovém součtu „hodilo“ umístění na konci top ten.

„S desátým místem jsem maximálně spokojená,“ hodnotila svou účast sedmadvacetiletá rodačka z Krchleb na Benešovsku. Prozradila, že ze závodu, který byl pro ni jiný především v počtu a velikosti skoků, měla dopředu patřičný respekt.

„Na takové skákání opravdu moc nejsem. Navíc jsem jela na endurové motorce, která má proti krosové jiné tlumiče a jede trochu méně. Při závodě jsem ale nakonec jela docela plynule a tolik nechybovala,“ pochvalovala si.

Martina Pavlíková, reprezentantka Spartan OCR
Moře, výlety i dřina. Jak budou trávit prázdniny známí sportovci z kraje?

Nadcházející neděli se v rámci stejného seriálu představí v jihočeské Kaplici. Ke své parádní disciplíně, tedy enduru, se vrátí týden nato. V Jiníně pojede třetí letošní mistrák v endorusprintu, předešlé dva ovládla, stejně jako offroad maraton v Dobřanech.

„Čeká mě teď celkem šest závodních víkendů v kuse, týden pauza a další tři,“ nemůže si Zuzana po opožděném rozjezdu sezony a navzdory zrušení mistrovství Evropy stěžovat na malou závodní vytíženost…

Zuzana Nováčková (Haruda team RAC Sedlčany) během závodu MMČR v motokrosu v Dalečíně.Zdroj: Elbephotos/Lucie Bruchanova